DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezek következhetnek be a McLarennél 2015-ben

A mezőny leginkább várt autója az új McLaren-Honda MP4-30-as, melynek csütörtöki bemutatója előtt több kérdés is lóg a levegőben - íme, az öt legjobb válasz rájuk.

Az autó fehér színű lesz

Persze csak ha a csapat tradicionális színválasztását vesszük figyelembe. A Mclaren az elmúlt években a Mercedes miatt volt ezüstszínű, anno pedig a főszponzor Marlboro miatt kapott piros-fehér színezetet. Az új motorszállító, a Honda mindig fehér színű autókkal versenyzett (a hős- és modern korban egyaránt), így lehet nem lesz nagy a meglepetés a szebbnél szebb rajongói koncepciók után, amikor lehull a lepel az MP4-30-asról.

Számtalan buta pózolás a fotósok kedvéért

Tudjuk, mi történt Fernando Alonso és Ron Dennis között 2007-ben. Ezért kicsit meglepődtünk, amikor a spanyol visszatért Wokingba, azon viszont kevésbé, hogy bemutatásán régi cimborákként pózoltak a fényképezőgépek előtt. 2015 a bájvigyorok éve lehet a McLarennél.



Az orrkialakítás sokkal szebb lesz, mint a Williamsé

Elég csak a 2012-es Lego-orrokra gondolnunk, amikor csak a McLaren és a Marussia döntött a hagyományos orrkúpok mellett. 2014 ebből a szempontból kisiklás volt (tesszük hozzá, mindenki számára), így joggal remélhetjük, a csapat dizájnerei ismét kitesznek magukért és ismét előveszik tavaly rejtegetett szépérzéküket.

Red Bullra hajazó kinézet

Ha már dizájn: Peter Prodromou szeptembertől a csapat vezető tervezője, és a korábbi Red Bull-szakember jelenléte már év végén látható volt a McLaren első szárnyain. Noha Adrian Newey játszotta a főbika szerepét a milton keynes-i karámban, Prodromou is fontos elem volt a gépezetben – 2015-ben tehát egyre több, a Red Bull filozófiáját követő megoldást láthatunk majd az MP4-30-on.

Fernando Alonso búcsút mond egy jóbarátjának

Természetesen a szakálláról van szó, amit nagy elánnal növel már hónapok óta – sokak meglepetésére a spanyol a McLaren decemberi sajtónapja során sem vált meg arcszőrzetéről, ami azonnal mémek forrása lett. Ám könnyen lehet, hogy Alonso feláldozza hű társát a megjelenésre sokat adó csapat oltárán.

A bleacherreport.com összeállítása alapján

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: