DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Blokkolná a Mercedes Hamilton távozó mérnökét

Még csak tegnap jelent meg a sajtóban, hogy a Ferrari szemet vetett az F1-es világbajnok egyik legközelebbi kollégájára, a Mercedes ma már be is jelentette, hogy Jock Clear elhagyja a csapatot.

Clear Hamilton teljesítménymérnökeként dolgozott, az idei szezonban másodszor nyert egyéni világbajnoki címet versenyzőjével, még 1997-ben Jacques Villeneuve sikereiben működött közre – azóta Michael Schumachernek és Nico Rosbergnek is asszisztált. „Szeretnénk megköszönni Jock munkáját, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben” – mondta a Mercedes szóvivője.

A német Bild arról számolt be, hogy Clear távozása után egy évig nem dolgozhat a Formula-1-ben, a szinte komplett vezetőségét lecserélő Ferrari azonban azt szeretné, hogy az új szakember rövidesen munkába álljon az istállónál – emiatt az olasz csapatnak meg kell egyeznie a Mercedesszel, hogy engedélyezzék a korábbi kezdést.



2014-ben a Ferrari szinte teljes menedzsmentjét leváltotta, az év során távozott Luca di Montezemolo elnök, két csapatfőnök, Stefano Domenicali és Marco Mattiacci, Luca Marmorini motorfőnök, Nikolas Tombazis főtervező, Hirohide Hamashima gumimérnök, valamint Pat Fry mérnökigazgató. Az istálló Cleart Fry utódjának szánja, némileg módosított szerepkörrel. A Ferrari vezetőségi struktúráját több ponton módosította, erről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: