DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Magyar Nagydíj az év futama az Autosportnál

Az egyik legmérvadóbb motorsportos lap, a brit Autosport magazin a Magyar Nagydíjat választotta a 2014-es szezon legjobb F1-es futamának – Kanada és Bahrein került még „dobogóra”.

A brit Autosport magazin nemcsak az idei szezon versenyzőit rangsorolta a szezon végén, hanem többek közt a Formula-1-es futamokat az izgalom, az élvezetesség szempontjából. Az egyik legmérvadóbb szaklap által kialakított sorrendre büszkék lehetünk, hiszen a Magyar Nagydíj végzett az első helyen a lap rangsorában.

„Az összes 2014-es futamból ebben volt meg mindaz, amit az F1 rajongói látni akarnak egy nagydíjon” – írja értékelésében az Autosport. „Rossz idő, kockázatos stratégia, gyors autók gyenge pozícióban, az autó kontrolljának jó és rossz példái, merész előzések. Az F1 a változó elemek kiszűréséről szól, épp ezért lesz érdekes, ha bekerül némi kockázat.”

hung_start_d



„A vasárnapi eső értéktelenné tette a szabadedzéseket, így a verseny kiszámíthatatlanná vált, a végeredmény pedig az utolsó percekig nem dőlt el. Vajon Fernando Alonso kitart? Vajon át tud vágni a mezőnyön Daniel Ricciardo? Vajon képes lesz a szombati időmérős tűzből feltámadni Lewis Hamilton? Vagy Nico Rosberg áll talpra a rosszkor érkező korai safety cart követően?”

„Senki nem tudta a válaszokat ezekre a kérdésekre egészen az utolsó szakaszig. Ez volt az év legjobb versenye, s talán egyúttal minden idők legjobb Magyar Nagydíja is” – írja Ben Anderson, aki idén mind a 19 világbajnoki futamon ott volt. A rangsorban Kanada, Bahrein, Belgium és Ausztria követi a Magyar Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: