DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lotus: Megadtuk az esélyt Alonsónak

A csapat vezetője, Gerard Lopez arról beszélt, a kétszeres világbajnok csatlakozhatott volna hozzájuk, de ő másfajta kihívásra vágyott. Magát nem képzeli Ecclestone pozíciójába az F1 élén.

Amíg nem lehetett egészen valószínűnek tekinteni, hogy Fernando Alonso 2015-ben a McLarenhez csatlakozik, számos másik istállóval hozták szóba, köztük a Williamsszel és Lotusszal, mivel mindkét gárda a domináns Mercedes-erőforrásokat fogja használni. Végül a csapat tavalyi versenyzőivel folytatja, a Lotus Romain Grosjeannal és Pastor Maldonadóval is hosszabbított, de most elárulták, Alonso is lehetőséget jelentett.



„Valódi opció volt. Kinyitottuk az ajtót Alonso előtt, de nyilvánvaló volt, hogy saját céljai vannak” – mondta Gerard Lopez csapattulajdonos és csapatfőnök a spanyol El Mundo lapnak. Mint ismert, a versenyző inkább a McLarent választotta, Lopez sportszerűen szurkol azért, hogy sikeres legyen. „Ő olyan versenyző, aki megérdemel még legalább egy bajnoki címet. Meglátjuk, hogy a Mercedes képes lesz-e arra, amire képesnek kell lennie.

Eric Boullier-ről is beszélt, aki a Lotus istállótól érkezett a McLarenhez, ott pedig kulcsszerepet játszott Alonso megszerzésében. „A GP2-ből szerződtettük Ericet, négy évet töltött velünk. Ő egy mérnök, aki ismeri a technikai oldalt, ami nem mindig igaz az F1-es emberekre. Nem garancia semmire, de jó kiindulópont.”

Végül megkérdezték arról is, nem képzeli-e el magát a jövőben Bernie Ecclestone helyén – a 84 éves brit eddig nem tudott segíteni a kisebb csapatok, közöttük a Lotus nehéz helyzetén. „Nem hiszem. Egyébként sem érdemes gondolni rá, mivel sok üzletben vagyok érdekelt. Nem tudnék megjelenni annyi helyen, amennyin a Formula-1 vezetőjének kell” – magyarázta a luxemburgi Lopez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: