DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Meg akarjuk nehezíteni a Mercedes dolgát

Idén a végéhez ért a Red Bull négy éven át tartó veretlen időszaka az F1-ben, és az energiaital-gyáros alakulat dominanciáját a Mercedes elsöprő fölénye váltotta. Mindez Christian Hornerék egyletét csak még nagyobb erőbedobásra sarkallja: jövőre megnehezítenék riválisuk dolgát.

A Crash.net azon kérdésére, miszerint a kihívás, amit a Mercedesszel szembeni hátrány ledolgozása jelent, egy újabb lehetőség-e arra a Red Bullnak, hogy a négy éven át tartó győzelmi sorozat után most más módon is bebizonyítsák rátermettségüket, Horner a következőt felelte: „Nem hiszem, hogy bármit is bizonyítania kéne még a csapatnak, én inkább úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen éhesek vagyunk a további sikerekre.”

 



„Ha visszatekintünk az elmúlt hat idényre, azt látjuk, hogy csak egy csapat tudott minket legyőzni, és ez egy jelzés értékű teljesítmény, főleg ha figyelembe vesszük a szabálymódosításokat. Minden változik és halad a korral, de természetesen ég bennünk a vágy arra, hogy jövőre alaposan megnehezítsük a dolgukat” – tette nyilvánvalóvá a Red Bull csapatfőnöke, hogy természetszerűleg nem fogják ölbe tett kézzel végignézni, ahogy a Mercedes kezd hasonló sikerszériába, mint amit tőlük láttunk négy éven át. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: