DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams jövőre a Mercedest szorongatná

A minap a Williams F1-es istálló mérnöke, Rob Smedley is megkérdőjelezte a Mercedes jövő évi dominanciáját egy nyilatkozatában, és véleményét a jelek szerint a csapatfőnök-helyettes, Claire Williams is osztja.

A grove-i alakulat idei teljesítményéről és fejlődéséről mindent elmond, hogy amíg 2013-ban a 9. helyen végeztek a konstruktőri világbajnokságban, addig idén a 3. helyre léptek előre az összetettben, olyan csapatokat felülmúlva, mint a Ferrari, a McLaren vagy a Lotus. Claire Williams azonban nem éri be ennyivel, az idei évet egy nagyon jó kiindulási alapnak tekinti, amelyre lehet építkezni jövőre a további sikerek érdekében.

„Azt hiszem, elég egyértelmű a célunk 2015-re, és ez nem más, mint futamokat nyerni. A mérnökeink és a gyár összes dolgozója tudja, mit kell tenni ahhoz, hogy együtt elérjük ezt. Úgy vélem, a szezon második felében megmutattuk, hogy képesek vagyunk csökkenteni a hátrányunket a Mercedesszel szemben, ezért nem látom az okát, miért ne tudnánk ezt a tendenciát tovább folytatni” – mondta el Sir Frank Williams lánya, aki azonban sietett hozzátenni, tudja jól, hogy ez egy olyan bonyolult egyenlet, amiben ők csak az egyik ismeretlent jelenik a sok közül. Ott van ugyanis a többi csapat is a kalapban…



„Minden azon is múlik, hogy a vetélytársaink milyen munkát végeznek. Nem tudjuk, milyen erős lesz jövőre a Ferrari vagy a Red Bull, ahogy azt sem tudjuk még, mi lesz a motorszabályokkal… Szóval most még kicsit minden a levegőben lóg, de részben ez is adja az F1 izgalmait” – mosolygott a brit hölgy, aki végül egy jó nagy adag dicséretet is kiosztott övéinek az idei bravúros teljesítményért.

„Az idei év lenyűgöző, egy igazi csoda volt a csapatunk számára. Annyira büszke vagyok mindenkire. Az, hogy a 9.-ről a 3. helyre léptünk előre, egy fantasztikus fejlődés, valószínűleg az egyik legnagyobb a motorsport történetében. Egyáltalán nincsenek tehát keserédes érzéseink amiatt, hogy a 2. helyet nem sikerült megszereznünk a konstruktőri pontversenyben, mert hatalmas fordulatot vett a teljesítményünk az idei évben, és ennek örülünk. Persze mindig lehet egy picit még jobban csinálni a dolgokat, de mi idén jó munkát végeztünk” – zárta Claire Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: