DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Nem lesz rajtam plusz nyomás 2015-ben

Az idei év legkellemesebb meglepetését a Red Bullnál első évét töltő Daniel Ricciardo okozta az F1-ben, azzal, hogy messze felülmúlta négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

Jövőre viszont fordul a kocka: mellé érkezik egy tehetséges új fiú a csapatba Danyiil Kvjat személyében, és rangidősként mostantól az ausztráltól várják majd a sikereket. Jogosan merül fel tehát a kérdés: nem lesz-e rajta plusz nyomás emiatt?

„Nem a nyomás a lényeg, hanem az, hogy mit hozol ki belőle” – adott csattanós választ a kérdésre Ricciardo az espnf1.com-nak nyilatkozva. „Azt hiszem, idén is elég nagy nyomással járó helyzetekben voltam, és nem igazán tudom elképzelni, hogy ezt hogyan lehetne még fokozni. Nyilván Danny (Kvjat) legyőzése egy új kihívást jelent majd számomra, és igen, kicsit én leszek most Seb (Vettel) idei helyzetében, ezért az emberek tőlem várják majd, hogy gyorsabb legyek, de nyilván csak rajtam áll, hogy ez így is legyen.”

„Határozottan több felelősséget érzek picit magamon most, hogy én lettem az idősebb pilóta a csapatban, de az idén kiépített kapcsolataimnak köszönhetően úgy érzem, könnyebb számomra megosztani az észrevételeimet és tolmácsolni azokat a nagy fiúknak. Az F1-ben is természetes evolúció zajlik, ezért én sem fogok tétlenkedni a télen. Nemcsak a csapat kedvéért, de a saját érdekemben is fogok keményen dolgozni, mivel egy minél gyorsabb autót akarok magam alatt tudni a jövő évre, ezért segítem a csapat munkáját, amiben csak tudom” – mondta el az ausztrál, aki ha kérhetne valamit, akkor azt kérné, még sok hasonlóan sikerült idénye legyen, mint amilyen az idei volt.

 



„Csodálatos szezonunk volt. Személy szerint úgy gondolom, hogy amióta a gokartban elkezdtem a versenyzést, az eredményeim minden évben magukért beszéltek, de az én személyes pontozásom szerint könnyedén ez az év volt eddig a legjobb a pályafutásomban. Mindezt úgy tudom elbírálni, hogy visszatekintek a versenyekre, és megkérdezem magamtól: ’tudtam volna jobban szerepelni itt vagy ott?’. Idén tényleg nem volt egy olyan verseny sem, ami után úgy éreztem, hogy előrébb is végezhettem volna. Nem aggódom a jövő miatt, de ezt az évet szívesen elfogadnám többször, ha ebből lehetne többet kérnem, az ragyogó lenne!” – zárta a már-már védjegyévé vált fülig érő mosollyal Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: