DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magas készültség az ausztrál túszdráma után

Fokozott biztonsági intézkedések várhatóak Ausztráliában az elkövetkező hónapok nagy sporteseményein, így az F1 idénynyitóján a sydney-i túsztragédia és a terrorfenyegetettség miatt.

Az elkövetkező hónapokban több nagyszabású sporteseményt is rendeznek Ausztráliában. A Formula-1 márciusi szezonnyitóját megelőzően a Krikett Világkupa, az Ausztrál Open teniszbajnokság és a labdarúgó Ázsia-bajnokság is számos sportolót és szurkolót visz majd a kontinensnyi országba.

Utóbbi szervezői, az AFC, azaz az ázsiai futballszövetség arra kérték Ausztráliát, hogy fokozott biztonsági intézkedésekkel készüljenek az első ízben az országba látogató eseményre, miután egy tizenhat órás túszdráma három halállal végződött egy sydneyi kávézóban.

albertpark



„A tizenhat csapat mellett újságírók és szurkolók ezrei utaznak Ausztráliába, az ő biztonságuk most a legfontosabb. Arra kértük a szervezőket, hogy extra biztonsági személyzettel készüljenek a szállodákban is, rendőri felügyelet biztosítson minden hivatalos eseményt, beleértve az edzéseket, és a stadionokban is növeljék a biztonságot” – nyilatkozta az AFC titkára, Alex Soosay.

A sydneyi tragédia nem az első ilyen esemény volt idén Ausztráliában: szeptemberben a terrorelhárítás arról számolt be, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott civil lefejezését akadályozták meg, napokkal később pedig egy tizenéves halt meg Melbourne-ben, miután rátámadott két terrorelhárítóra.

Az Ázsia-kupa mellett a többi rendezvényen, így a Formula-1 idénynyitóján is fokozott biztonsági készültség szükségeltetik, hiszen az ilyen sportesemények mindig kiemelt célpontot jelentettek a terroristák számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: