DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: Monacóban voltam a legjobb

Nico Hülkenberg értékelte idei szezonját, amely F1-es pályafutásának legjobbja, továbbá visszatekintett a múltba is, csapatváltásairól és eddigi kollégáiról beszélt.

„Azt hiszem, egészében véve különösen elégedett vagyok 2014-gyel. Megszerzett pontok és világbajnoki helyezés szempontjából ez volt a legjobb” – mondta Hülkenberg a Formula1.com-nak adott interjúban. A Force India versenyzője 9. lett a bajnokságban 96 egységgel. Idénye azonban felemásan alakult. „Az év első fele nagyon szórakoztató volt, ekkor működött az autó a legversenyképesebben. A négy ötödik helyezés lett a kemény munka eredménye.”



„Monaco számomra kiemelkedik, mivel nehéz verseny volt, az utolsó 20 körben pedig óvnom kellett a szuperlágy gumikat. Szintén emlékszem az előzési manőveremre Kevin Magnussen ellen a Portier kanyarban. Az év második fele már nagyobb kihívást jelentett. A dolgok nem kedveztek, néhány versenyen különösen balszerencsés voltam. De végül az év erős eredménnyel ért véget Abu Dhabiban.”

A német versenyző pályafutását sűrű csapatváltás jellemzi, a Williamsnél kezdte, amit Force India, Sauber, majd a Force Indiához való visszatérés követett. „Nem gondolom, hogy hatodik érzék lenne, de néha meg kell hoznod a döntést, amit a gyomrodban érzel. A 2013 végi döntés nem a Sauber elhagyásáról szólt, hanem a Force Indiánál való lehetőségről. Egy olyan csapatnál, amit jól ismertem” – magyarázta Hülkenberg, aki nem titkolta, a Mercedes erőforrás volt az egyik legerősebb érv.

„Checo egy nagyon erős csapattárs, ami jó, mivel segít a legtöbbet kihozni magamból” – mondta, mikor idei és jövő évi kollégájáról kérdezték. „Az első évem Rubens Barrichello mellett érdekes és nehéz volt. Sok mindenre megtanított. A kapcsolatom Checóval a versengésről szól, de egészséges keretek között. Mindketten le akarjuk győzni egymást, de jól kijövünk, és együtt tudunk működni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: