DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Rosberg Monacóban átlépett egy határt

Lewis Hamilton F1-es világbajnokként zárta az idei évet, és ez a tény mindenért kárpótolja, illetve minden addigi tüskét és kellemetlenséget elhomályosít benne, de felejteni azért nem felejt: mercedeses csapattársa, Nico Rosberg bizonyos húzásairól továbbra is megvan a maga véleménye.

Az első Hamilton által kifogásolt esetre még a szezon harmadik versenyhétvégéjén, Bahreinben került sor, amikor Rosberg olyan üzemmódban használta saját motorját, amely szembement a csapat kérésével, így előnyt szerezve csapattársával szemben. Ezt a kölcsönt ugyan Hamilton Barcelonában egy hasonló „hitszegéssel” visszaadta, kiegyenlítve a számlát, aztán viszont jött Monaco, és az a bizonyos jelenet a Q3 végén. Hamilton épp a pole-pozíció felé robogott, amikor Rosberg a Mirabeau-ban hibázott, sárga zászlós jelzés lépett érvénybe, így Hamilton már nem tudott javítani idején, és Rosbergé maradt a pole.

A brit a vb-cím birtokában, utólag visszatekintve sem enged azon véleményéből, hogy Rosberg szándékosan tette, amit tett. „Bahreinben Nico megcsinált egy bizonyosdolgot, Barcelonában pedig én tettem meg ugyanezt, ez egy-egy. De aztán Nico Monacóban egy másik szintre emelte a történetet, amivel nyilvánvalóan nagyon nehéz helyzetbe hozott minket, és főleg engem” – nyilatkozta Hamilton a Sky Sports év végi összefoglalójában. „Próbáltam legalább én higgadt maradni, és pozitívra fordítani minden negatívumot. Hét pontot vesztettem azon a versenyen Monacóban, de nagyon elszánttá tett, hogy visszaszerezzem ezt.”

Mint tudjuk, ezzel még korántsem ért véget kettejük pengeváltása, hiszen a Belga Nagydíj második körében összeértek, amelyet követően Toto Wolff csapatfőnök statáriumot vezetett be, és példás szigorral tette helyre kakaskadó pilótáit.



Az eset után kiszivárgott, hogy Hamilton állítása szerint a csapatmeetingen Rosberg elismerte, hogy szándékosan tette, amit tett, és noha ezt a Mercedes utólag cáfolta, de a brit pilóta véleménye azóta sem változott e kérdésben. „Semmi sem változott a véleménnyel kapcsolatban a belgiumi esetet illetően, és ugyanez igaz Monacóra is. De nyugodt vagyok, mert a végén én lettem a világbajnok” – legyintett rá utólag a mocskos részletekre trónusában ülve a 2014-es világbajnok, aki tehát mindig megy tovább, bármi is történjen körülötte, de azért a szemét mindig nyitva tartja, és nem felejt. 

2015-ben pedig ez a történet továbbíródik majd, ez a legszebb az egészben: ez egy folytatásos regény, és most is csak az aktuális kötetnek értünk a végére. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: