DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fry: Minden téren javulnia kell a Ferrarinak

A Scuderia tegnapi bejelentése értelmében Nicolas Tombazis mellett Pat Fry is távozni fog a közeljövőben a maranellói F1-es egylettől. A brit szakember még e bejelentés előtt nyilatkozott az Autosport magazinnak.

Botrányosan gyenge évet zárt az F1-ben a Ferrari, hiszen nemhogy a világbajnoki címre nem volt esélyük, de még egy nagydíjgyőzelmet sem tudtak felmutatni egész évben, ami utoljára 1993-ban fordult velük elő. Nem csoda, ha az ágaskodó paripás egyletnél elérkezettnek látták az időt a komolyabb változtatásokra és átszervezésekre, amelynek keretében előbb az elnök, majd a csapatfőnök személye változott (utóbbi rövid időn belül kétszer is), a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelre cserélték, végül tegnap pedig egy teljes körű átszervezést jelentettek be a Scuderia struktúrájában.



Ettől várják a megoldást a problémára, ami nem más, mint hogy évek óta nem sikerült világbajnok F1-es autót építeniük. A most távozó félben levő Pat Fry egy nem régi nyilatkozatában elárulta, ha a Ferrari előre akar lépni, akkor bizony minden tekintetben javítania kell az autón. „A problémák az autó minden részét érintik. Ha összehasonlítjuk az aerodinamikai csomagunkat a Red Bulléval, kijelenthetjük, hogy bőven van még hová fejlődnünk ezen a téren. Ugyanígy: ha összehasonlítjuk a motorunkat a Mercedesszel, nos, itt is bőven van még hova fejlődni” – mondta el a szakember. 

Márpedig ez egy ilyen játék: ha addig nem is, de a 2015-ös szezonnyitó versenyen újra egymás mellé teszik majd az autókat a pályán, és összehasonlítják, hogy melyik a legjobb. Úgy pedig nehéz, ha külön-külön az egyes részelemek sincsenek a topon egy másik riváliséihoz képest. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: