DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone újra megúszta, nem kap felettest

Mégsem lesz az F1 új elnöke Paul Walsh, akitől azt várták, meg fogja nyirbálni Bernie Ecclestone jogait. A 84 éves brit uralma egy időre ismét biztosítva lett.

Walsh, a Johnnie Walkert is forgalmazó Diageo korábbi vezetője a Formula-1 igazgatótanácsának jelenlegi elnöke, Peter Brabeck-Letmathe utódjaként hozták szóba, az üzletember kinevezésétől pedig azt várták, hogy végrehajtó hatalmat is kap a kezébe, ezzel pedig Bernie Ecclestone-t szoríthatja háttérbe. Az F1 Walsht támogató tulajdonosai ugyanis egyre elégedetlenebbek Ecclestone módszereivel, és azt szeretnék, ha a sportot professzionálisabban irányítanák.



Az első hírek szerint Walsht múlt hétfőn jelölték volna az elnöki pozícióra, ez azonban nem történt meg. A Financial Times és The Times lapok most arról számoltak be, Walsh önszántából visszalépett a rá váró feladatok elől. A The Times egy belső forrást idézett: „Paul csak akkor akarta elvállalni, ha teljes felelősséget és felhatalmazást kapott volna. Egyik sem volt realitás, ő pedig nem akart bábu és névleges vezető lenni.”

A hírnek vélhetően a Formula-1 csapatai sem fognak örülni, ugyanis folytatódhat az anyagilag bizonytalan istállók összeomlása, a költségek és motorok feletti vita, a nézettség csökkenése – ezekre Ecclestone-nak eddig nem sikerült megoldást találnia. „Újra ott vagyunk, ahol a legelején, és úgy néz ki, hogy semmi sem fog változni” – nyilatkozta egy meg nem nevezett csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: