DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel már holnap Ferrarit tesztelhet

Sebastian Vettel menedzsmentje is megerősítette, hogy a négyszeres világbajnok német F1-es a következő napokban kipróbálhatja a Ferrari egy régebbi gépét. Helmut Marko elmondta: ennek nincs akadálya.

A Sport Bild beszámolója szerint Sebastian Vettel valamikor a következő napokban tesztelhet először a Ferrari színeiben, bár pontos információk nincsenek arról, hogy mikor, az viszont biztos, hogy Fioranóban, a 2012-es Ferrarival kerül majd sor erre az első gyakorlásra.

Erre Vettelnek természetesen lehetősége van, miután a mai napon lejárt a szerződése a Red Bull-lal, azaz akár már holnap reggel autóba ülhet a maranellóiaknál – sőt az olasz sajtó úgy tudja, hogy ez pontosan így is fog történni. A német ezt követően hétfőn találkozik majd új csapatfőnökével, Maurizio Arrivabenével, és egyúttal a Ferrari szimulátorával is megismerkedik a következő napokban.

pf_Vettel_ferrari2



A Red Bull részéről Helmut Marko is megerősítette, hogy Vettel teljesen jogszerűen ülhet autóba a Ferrarinál holnaptól kezdve: „Ez teljességgel megfelel a jogi háttérnek” – mondta Marko a Sport Bildnek. „Én is ezt tenném a helyében. Végül is így a lehető leghamarabb kezdheti kiismerni, hogyan dolgoznak a Ferrari mérnökei, s barátkozhat meg a rendszerekkel” – mondta Marko, aki Vettel távozásáról is beszélt:

„Mindig egyértelmű volt, hogy ez a kapcsolat nem tart örökké” – mondta meglepően megértően a rendszerint igen kemény osztrák. „Az embernek mindig szüksége van az új kihívásokra, így megértettük, hogy a Ferrarihoz igazol. Egy másik csapat esetében kevésbé lett volna így...”

A Vettelen lévő nyomást a Ferrarinál igyekeznek mérsékelni, erről tanúskodnak az alapító Enzo fia, Piero Lardi Ferrari szavai, aki szintúgy a Sport Bildnek nyilatkozott: „Nagyon optimista vagyok, remélem, hogy versenyképes autót adunk majd Sebastiannak. Folytatni fogja Michael Schumacher sikertörténetét a Ferrarinál. Ám ha nem nyer, az nem az ő hibája, csak az a kérdéses, hogy mi mit adunk neki...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: