DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vergne: Azt mondták, én leszek Vettel utódja

Jean-Eric Vergne igyekszik elmagyarázni, miért kellett távoznia a Toro Rossótól: ebben Vettel terveinek késői felfedése játszik kulcsszerepet. A francia versenyző az F1-en belül maradhat.

A hírek szerint a Toro Rosso hétfő este egy tévéműsorban jelenti be, ki kapja a csapat második ülését Max Verstappen oldalán. Jean-Eric Vergne azonban nem várta meg, amíg formálisan elbúcsúznak tőle, és Twitteren közölte, jövőre nem marad a csapat versenyzője.



„Ami igazán nem segített nekem, hogy a Red Bullnak fogalma sem volt, Vettel távozni készül” – árulta el Vergne a francia Canal Plusnak. A négyszeres világbajnok csak a Japán Nagydíjon, októberben jelentette be, hogy elhagyja a Red Bullt, a Toro Rosso azonban már augusztusban közölte, Max Verstappen érkezik a csapathoz, Vergne helyére. Bár a hírek arról szóltak, amikor a Red Bull Danyiil Kvjattal pótolta Vettelt, hogy Vergne esélyei újra feltámadtak, a francia pilóta ahhoz ragaszkodik, hogy sorsa már Verstappen csatlakozásakor eldőlt.

„Le kellett igazolniuk és bejelenteniük Max Verstappent, akire nyilvánvaló módon az idősebb versenyzőt akarták lecserélni, mivel annak nem lett volna értelme, hogy fél szezon után elküldjék Kvjatot a Toro Rossótól. Habár a Red Bullnál azt mondták nekem, hogy ha Vettel elhagyja a csapatot, én lennék az, akivel pótolnák, azt hiszem, túl nehéz volt visszafordítani a döntést, amit augusztusban hoztak meg, amikor azt mondták, nem leszek a Toro Rossónál és Red Bullnál sem 2015-ben. Akkor, amikor még nem tudták, hogy Vettel menni fog” – fejtette ki Vergne.

Bár szabad versenyülés már nincsen, úgy tűnik, Vergne mégis a Formula-1-ben maradhat: a Williamsszel hozták szóba tartalékversenyzőként – Felipe Nasr helyét töltheti be, aki a Sauberhez csatlakozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: