DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Jövőre is lesz feszültség Hamilton és Rosberg között

Bár Nico Rosberg az F1-es Abu Dhabi Nagydíj leintése után nagyon sportszerűen odament gratulálni Lewis Hamiltonnak a frissen megszerzett világbajnoki címhez, ám a Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff szerint ne legyenek illúzióink, a versenypályán jövőre is tapintható lesz a feszültség a két pilóta között.

Meddig tart a barátság? Wolff szerint a következő versenyig


 

A világbajnoki istálló csapatfőnökét az Autosport munkatársa kérdezte arról, szerinte Hamilton és Rosberg között visszaáll-e a rivalizálás egy normális mértékre, és vajon újra egészséges mederben fog-e folyni a kettőjük közötti versengés házon belül, most, hogy a feszültségekkel teli, kiélezett bajnoki hajrá a végéhez ért.

Az őszinte válasz nem sokat váratott magára: „A télen és a szezon elején alábbhagy majd picit a rivalizálás köztük, egészen addig, amíg nem kell újra egymás ellen versenyezniük. Teljesen világos, hogy ha a csapattársad a legnagyobb riválisod és a legnagyobb ellenfeled, akkor ott mindig lesz feszültség. Semmi kétségem nincs afelől, hogy jövőre is hasonló helyzetekkel és kihívásokkal fogunk szembenézni kettőjük rivalizálás folytán” – készítette fel mintegy magát a 2015-ben rá váró feladatokra Wolff, majd hozzátette:

„A lényeg, hogy közben megmaradjon az egymás iránti tisztelet is a jelenlegi szinten – és az, hogy Nico önként felment gratulálni a futam után Lewisnak, azt mutatja, hogy igenis tisztelik egymást. Ezért úgy vélem, egy-egy jó vagy rossz nap minden érzelmi tényezőjét számításba véve, teljes mértékben elfogadható bizonyos mértékű feszültség.”

Hamilton és Rosberg késhegyre menő versengése Spában, a Belga Nagydíjon öltött testet a legszembetűnőbb formában, ahol a két Mercedes össze is ért a pályán. Wolff számára ez volt az utolsó figyelmeztetőjelzés, amiből tudta, közbe kell avatkoznia, és sürgősen lépnie kell. 

„Számomra az volt az idei év meghatározó hétvégéje. Minden, amiről addig beszéltünk, vagy amit addig leírtunk, nem volt más, csak elmélet. De az után a hétvége után meg kellett bizonyosodnunk róla, hogy nem fog kikerülni az irányítás a csapatunk kezéből. Annyit tettünk, hogy számításba vettük az összes lehetséges opciót, és azt hiszem, az, hogy azok után, hogy Spában a két versenyzőnk összeütközött, hét versenyt tudtunk nyerni zsinórban, amiből öt kettős győzelem volt, egészen kielégítő. Úgy tűnik, jól cselekedtünk” – adta meg a zárszót, és végső soron nehéz is lenne vitába szállni az állításával, elvégre egy győzelmet soha nem kell megmagyarázni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: