DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Napokon belül kiderül, kit választ az STR

Legkésőbb hétfőn este kiderül majd, hogy ki lesz minden idők legfiatalabb F1-es versenyzőjének csapattársa 2015-ben a Toro Rossónál. Vergne biztosan nem, Sainz a favorit, Gasly lehet esélyes még.

Jean-Eric Vergne, aki három éven át volt a Toro Rosso versenyzője, tegnap jelentette be, hogy nem a faenzai istállónál folytatja karrierjét. Ezzel a WSR-bajnok Carlos Sainz lett az abszolút esélyes arra, hogy Max Verstappen csapattársa legyen 2015-ben, bár az ifjú holland nemrég úgy nyilatkozott, hogy a tapasztaltabb franciát szeretné maga mellé.

tw_verstappen_sainz



Verstappen most viszont így nyilatkozott a spanyol AS-nek: „Hallottam valami olyasmit, hogy végül Carlos lesz... De végül is a Red Bull dönt, nekem csak a munkámra kell koncentrálnom. Jó, ha van melletted egy tapasztalt valaki, ám én bízom az itteni emberekben. Beszéltem Carlosszal itt, Abu Dhabiban, kedves srác. Nem tudom, hogy ő lesz-e a csapattársam, mindenesetre jól tudnánk együtt dolgozni.”

Helmut Marko, a Red Bull nevelőprogramjának vezére a svájci Blicknek elárulta, hogy legkésőbb jövő hétfőn kiderül, hogy ki lesz majd Max Verstappen csapattársa: „Kapcsolják be hétfőn a Servus TV-t. A versenyző benne lesz az F1-es műsorban” – utalt Marko az osztrák csatorna Sport und Talk aus dem Hangar-7 című műsorára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: