DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrlein a leggyorsabb, a McLaren alig ment

Semmivel sem alakult jobban a McLaren számára az idei utolsó F1-es teszt második napja, mint az első – mások viszont elégedettek lehetnek. Wehrlein, Marciello, Verstappen az első három helyen.

A Mercedes ifjú tartalékversenyzője, Pascal Wehrlein volt a leggyorsabb az Abu Dhabiban rendezett teszt második, egyben utolsó napján, aki hét tizeddel ért el gyorsabb időt, mint a keddi legjobb Valtteri Bottas. Wehrlein összesen 96 kört tett meg az autóval, míg a McLaren-Honda csak kettőig jutott...

A wokingiak tehát két nap alatt összesen ötször mentek körbe a Yas Marinán a Honda-motoros átmeneti autóval, bár azt a január-februárban a többi motorszállítótól látottak alapján előre sejteni lehetett, hogy nem lesz egy sétagalopp az új erőforrás első tesztje. Vandoorne délelőtt ki sem tudott jönni a bokszból, délután viszont megpróbált legalább néhány kört megtenni, ám a másodikban megállt az autója.

Wehrlein mögött a Ferrari ifjonca, Raffaele Marciello végzett a második helyen, 1:43,208-as ideje hat tizeddel volt gyorsabb Raikkönen előzőnapi legjobbjánál. A fiatalok „dobogóját” Max Verstappen tette teljessé, ő érte el a harmadik legjobb időt a Toro Rossóval. Negyedik lett Marcus Ericsson, aki száznál is több kört pakolt a Sauberbe, míg az ötödik legjobb időt a caterhames Will Stevens érte el, aki 76 kört tett meg, mielőtt megállt alatta az autó.

Összesen ötször kellett belengetni a piros zászlót a nap folyamán, ebből a legérdekesebb Daniel Ricciardo esete volt, akinek saját kezűleg kellett eloltania kigyulladó autóját. Ő végül a hetedik lett a Force Indiánál debütáló ausztrál Spike Goddard mögött. Nyolcadik lett az utolsó williamses napját teljesítő Felipe Nasr, aki a két Lotus-versenyzőt előzte meg, a délután első F1-es élményét szerző Alex Lynn gyorsabb tudott lenni a délelőtt tesztelő Esteban Oconnál.

A tesztnap végeredménye:



teszteredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: