DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Moss: Hamilton jobb, mint Schumacher

Nagy-Britannia két F1-es legendája, Stirling Moss és Jackie Stewart is elismerően nyilatkozott a második bajnoki címét szerző Lewis Hamiltonról. Stewart szerint azonban honfitársát csak óvatosan szabad a legnagyobbak közé sorolni.

Hamilton idén több tekintetben is a szigetország legeredményesebb Formula-1-es versenyzőinek soraiba került. Egyrészt 33 futamgyőzelmével már ő vezeti a britek örökranglistáját, másrészt hazája mindössze harmadik többszörös világbajnoka lett, Graham Hill és Jackie Stewart nyomdokaiba lépve. Stirling Moss sosem nyert világbajnoki címet – négy alkalommal lett második –, ám köztudottan Lewis Hamilton nagy támogatói közé tartozik.

„Csodás eredmény volt egy olyan fickó számára, aki megérdemelte” – mondta a BBC rádiónak. „Schumacher fölé helyezném őt. Úgy értem, Schumacher csak úgy megnyert sok bajnoki címet, de annyira sosem volt gyors.”



Jelenleg Sir Jackie Stewart a legtöbb bajnoki címet nyerő brit, de a 29 esztendős Hamilton könnyen utolérheti őt. A háromszoros vb-győztes felhívta a figyelmet, könnyű elfelejteni, hogy 2014 legjobbja fölényes eredményeit egy domináns autóval érte el.

„Lewis a legjobb versenyzők egyikévé válhat. De ezt nem lehet kijelenteni az idei teljesítménye alapján, a Mercedes egész szezonban mutatott uralma miatt. Még mindig sokat kell letennie az asztalra, hogy valóban az a nagyság legyen, aminek véleményem szerint sokan túl hamar nevezték őt. De még fiatal, sok év vár rá, és úgy gondolom, még nagyobb dolgokat fogunk látni tőle” – vélekedett a 60-as és 70-es évek nagy sztárja.

„Ahhoz, hogy nagysággá váljon, Lewisnak folytatnia kell a nyerést. A legjobb csapatokat kell kiválasztania, és arra fókuszálnia, hogy profi legyen. A helyes döntést hozta meg, amikor elhagyta a McLarent és a Mercedeshez csatlakozott. Kérdés nélkül a Mercedes az a csapat, amelyikkel lennie kell. Ha megtartják az idén mutatott előnyüket, nem látom okát, hogy Hamilton ne nyerhetné meg a jövő évi címet és a következőket” – jósolt további sikereket honfitársa számára Stewart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: