DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marciello: Végig Bianchi járt az eszemben

A Ferrari 19 éves tesztversenyzője nagyszerűen teljesített első F1-es gyakorlásán, de nem tudott elvonatkoztatni sérült kollégájától, aki szintén lehetőséget kaphatott volna Abu Dhabiban.

A GP2-es bajnokság idei nyolcadik helyezettje először kapott ízelítőt a Forma-1 világából, de elmondása szerint nem tudott úgy autóba ülni, hogy ne az október elején súlyos sérülést szenvedett társa, Jules Bianchi járt volna a fejében. A francia Silverstone-ban már tesztelhette a Ferrarit, és minden bizonnyal Yas Marinán is lehetőséget kapott volna, de az élet átírta a forgatókönyvet.



„Lehetetlen volt, hogy ne gondoljak Jules-re: egyszerre csatlakoztunk a Ferrari Pilótaakadémiájához, és hogy itt vagyok, részben annak is köszönhető, hogy nem ő vezethet” – mondta Marciello, miután 91 kört teljesített a pályán, és a második helyen végzett. „Jules mindig azt tanította nekem, hogy nyomjam neki, ahogy csak bírom, és ma ezt szerettem volna tenni érte.”

Bianchi sérülése óta azonban a Ferrari nem jelentett be hivatalos tartalékversenyzőt, annak ellenére, hogy Marciello több futamon is akadémistaként vett részt a szezon végén. Az olasz ifjonc első tesztnapjáról így nyilatkozott: „Örömteli nap volt, nagyon élveztem, hogy Forma-1-es autót vezethetek. Sikerült elég sok kilométert megtennem, így nagyon boldog vagyok, hiszen amikor az autóban vagy, minél több kört szeretnél az autóba tenni. Időmérős és hosszú etapokat is futottam, ami elégedetté tesz” – mondta a 19 éves pilóta.

„A reggel eléggé érzelmes volt, hiszen olaszként vezethettem a Ferrarinak. Mivel ez volt az első F1-es tesztem, 4-5 tizedes hátrányt sikerült összeszednem, de úgy érzem a sebességem elég jónak számított” – tette hozzá Marciello.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: