DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A második napon is problémás a McLaren-Honda

A szerdai tesztnap fele már eltelt, de a McLaren még mindig nem dugta ki F1-es autójának Honda-logóval ellátott orrát a garázsból. A csapatnál a tegnapiaktól eltérő gondok adódtak.

Kedden még annak ellenére is elégedetten nyilatkoztak a wokingiak, hogy csupán három kört sikerült abszolválniuk az egész nap során, viszont ma már hosszabb etapokat terveztek volna az autóval. Eric Boullier elmondása szerint azonban a tervük - egyelőre legalábbis - meghiúsulni látszik, hiszen az autó továbbra sincs menetre kész állapotban.

B3WpFPbIYAAaf_V



„Elég nehéz megérteni a helyzetet. Az éjszaka folyamán még minden nagyon jól ment. Volt ugyan néhány gondunk, de tudtunk volna azok nélkül is dolgozni. Hat órakor beindítottuk az autót és minden rendben volt vele. Fél kilenckor a versenyzővel a volánnál már menetre készen állt. Kilenckor aztán újra beindítottuk, ám valami tönkrement, emiatt pedig ismét ki kellett szerelnünk az akkumulátorokat” - mondta az Autosportnak Boullier, rámutatva, hogy a mostani problémák nem ugyanazok, mint a tegnap jelentkezők.

„Az elektromosság ilyen összetett dolog. Összedugjuk, valami rosszul megy, kijavítjuk, ismét összedugjuk, és ekkor valami mással adódik gond. Amint tudunk, pályára lépünk, de ez egy nagyon érzékeny terület, magasfeszültségről van szó, így körültekintően kell eljárnunk mindenben.”

A McLaren hiányában tehát délelőtt kilenc autó lépett pályára Abu Dhabiban a szezon utolsó tesztnapján - közülük pedig csak ketten vannak azok, akik a hétvégi nagydíjon is rajthoz álltak: Daniel Ricciardo és a frissen debütált Will Stevens.

A tempót az első négy órát követően a Mercedest vezető Pascal Wehrlein diktálja 1:45,116-os idejével, egy tizedet adva a Toro Rossót kormányzó Max Verstappennek. A fiatal holland volt eddig a legaktívabb 45 megtett körrel, de közel ugyanennyit teljesített Ricciardo és a már a Saubernél dolgozó Marcus Ericsson is. A pályán eddig mindenki számára gond nélkül zajlott a körözés, a piros zászló egyszer sem került elő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: