DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: A Red Bullnál hirtelen bepánikoltak

Bár korábban már belenyugodott abba, hogy nem ülhet be a Ferrariba a jövő heti szezonzáró F1-es teszten, Sebastian Vettel most mégis nehezményezi a Red Bull döntését.

Sebastian Vettel most már egyáltalán nem örül, hogy a Red Bull megakadályozta, hogy a jövő heti teszten már a Ferrariban üljön. Ez már közvetlenül az átigazolás bejelentését követően is téma volt, hiszen Dietrich Mateschitz már akkor, hét héttel ezelőtt is közölte, hogy Vettel csak a szezonzáró tesztet követően hagyhatja el a csapatot, amibe a négyszeres bajnok akkor még belenyugodott.

vettel 2



Azóta viszont valami megváltozhatott, hiszen Abu Dhabiban Vettel arról kezdett panaszkodni, hogy nem tesztelhet új csapatával a jövő héten, ami arra utal, hogy esetlegesen egy ideig szó volt arról, hogy a jövő héten mégis beülhet a Ferrariba a német.

„A Red Bull mérnökei hirtelen bepánikoltak, hogy elviszem a titkaikat a Ferrarihoz, csakhogy ha ezt akarom tenni, azt megtehetem januárban is” – idézi Vettelt a német Auto Motor und Sport. Helmut Marko szintén megszólalt, természetesen semmi kivetnivalót nem látva a dologban:

„Miért biztosítanánk előnyt egy versenytársunknak? Ha néhány nappal az utolsó verseny után már Ferrariban ülhetne, akkor közvetlen összehasonlítást adhatna nekik” – indokolta a döntést az osztrák szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: