DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Newey szerint minden csapat hajlékony szárnyakat használ

A Red Bull szombat esti büntetése után a csapat technikai igazgatója kijelentette, hogy nem csak ők használnak hajlékony első szárnyakat, hanem a mezőny minden autóján megtalálható a kérdéses elem.

Az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzése után az elvileg 5-6. helyről induló Red Bullok szabálytalannak bizonyultak, mivel Jo Bauer, az FIA technikai ellenőre szerint a megengedettnél nagyobb mértékben voltak hajlékonyak az autók szárnyai. A német Auto Motor und Sport értesülései szerint minden nagycsapat autóját megvizsgálták, de egyedül a Red Bullnál fedeztek fel olyan eltéréseket az előírtakhoz képest, ami büntetést érdemelt.

vettel_abu



„Csalódottak vagyunk, hogy csak minket választottak ki, noha minden csapat hasonló módon értelmezi a szabályokat. A csapat elfogadja a versenybírák döntését, és mezőny végéről fogja kezdeni a versenyt” – állt a csapat közleményében a büntetés után.

Adrian Newey – aki utolsó versenyét teljesíti a Red Bull főállású technikai igazgatójaként – az Autospront című lapnak azt nyilatkozta, hogy az első szárny egy frissített verzióját használják Abu Dhabiban. „Igazából, ha megnézzük a többi autót, észre levet venni, hogy mindenki ugyanazt csinálja” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: