DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso érzelmes búcsút vett a Ferraritól

Leginkább a rajtrácson zajló pillanatok maradnak emlékezetesek Fernando Alonso számára utolsó F1-es versenyéről az olasz csapattal – a 9. helyezést, amelyet végül elért, aligha fogja szívesen emlegetni.

Öt év, 11 futamgyőzelem és három bajnoki második hely után búcsúzik Fernando Alonso a Scuderia Ferraritól – bajnoki cím reményében érkezett, ezt leszámítva azonban mindent elért a csapattal, sikereket és kudarcokat is egyaránt. Az idei év volt a legnehezebb, így érthető, hogy a spanyol versenyző váltani akart. Az utolsó pillanatokban azonban rajta is eluralkodtak az érzelmek.

„Érzelmes búcsú volt. Őszintén megvallva a legrosszabb pillanatok a rajtrácson történtek, amikor beszálltam az autóba, beindítottuk a motort, a szerelők pedig ott álltak a paplanokkal az utolsó percig, amikor már csak húsz másodperc maradt hátra. Az előttem álló két fiú arcát láttam, akik az első gumikon dolgoztak. Rám néztek, a szemeik pedig csillogtak. Nehéz volt egyesbe kapcsolni, és megkezdeni a felvezető kört” – elevenítette fel a rajt előtti pillanatokat Alonso.



„Élveztem a Ferrarinál töltött időt, felnőttem versenyzőként, emberként. Csodálatos emberekkel dolgoztam együtt. Szívből versenyeztem, és a legmagasabb szinten pályafutásom során. Büszke vagyok a csapatra és arra, amit együtt elértünk. Nem jött össze a bajnoki cím, de mondhatjuk, hogy a Formula-1 egy domináns időszakában versenyeztünk” – utalt arra, hogy ezt az öt évet először a Red Bull, majd idén a Mercedes uralta. Végül a többi versenyzőnek is tanácsot adott: „Mindenkinek vezetnie kell a Ferrarinál legalább egy évig, mert ez egy semmihez sem hasonlítható tapasztalat.”

A versenyen a 8. rajtkockából indulva Alonso jó rajtot vett, de végül csak a 9. pozícióban ért célba. Utolsó futamán még maga mögé utasította csapattársát, Kimi Raikkönent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: