DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg kívánsága: Valtteri, segíts!

Nico Rosberg pole-pozíciót szerzett a mindenről döntő F1-es Abu Dhabi Nagydíjon, de ha holnap nyer, akkor is szüksége lesz valakire, aki megelőzi riválisát, Lewis Hamiltont. Az időmérő legjobb hármasa beszélt.

Nico Rosberg közel négy tizedmásodperces előnnyel szerezte meg sorozatban harmadik, idei 11. rajtelsőségét – neki csak a győzelem lehet célja hétvégén, és eddig jó irányba halad felé egy olyan pályán, amely a múltban Lewis Hamiltonnak kedvezett.

„Jó nap volt a mai is, ez biztos. Köszönöm a mérnököknek és a csapatnak, rendkívül elégedett voltam az autó beállításaival. Minden jól működött, jó kört sikerült összeraknom, elégedett vagyok vele. De ez csak egy egészen kicsi lépés ezen a hétvégén. A pole-pozíció nem számít semmit. Bíztam abban, hogy ki tudja… Valtteri azt mondta, neki tökéletes köre volt, nem hagyott benn semmit. Jó lett volna, ha kettőnk közé beékelődik egy Williams is, de ez holnap is megtörténhet” – mondta Rosberg, akinek arra lesz szüksége, hogy ellenfelek végezzenek közte és Lewis Hamilton között, ha világbajnok akar lenni.



„Holnap el kell végeznem a munkámat, és azt a formámat tartani, ami az előző futamon, Brazíliában volt. Biztos vagyok benne, hogy nagy harc lesz, nagyot csatázunk majd Lewisszal. A győzelemnél talán kicsit is többet várok. Remélem, hogy valaki segít. Valtterit be is fizetem valamelyik szállodába, ha a lehetetlent teljesíti holnap.”

Hamilton két gyorskörén is hibázott, ezért feltették a kérdést: az nyert szombaton, aki a legkevesebb hibát vétette? „Nem tudom, Nico mennyit hibázott. Nekem nem volt igazán jó köröm, de ettől függetlenül egészen jó időmérő volt. De ahogy Nico is mondta, holnap lesz a nagy nap” – nyilatkozott szűkszavúan a brit, akinek második helye vasárnap már elég lenne a bajnoki címhez.

Valtteri Bottas ismét a Mercedesek mögé juttatta a Williamst, a finn versenyző csupán 0,159 másodperccel maradt le Hamiltontól. Bottas idén hatodszor indulhatott az első három hely valamelyikéről.

„Jó időmérő volt, a végén egy nagyon gyors kört mentem. Jó érzés volt az autót vezetni. Elégedettséggel tölt el, hogy sikerült megverni a csapattársam, Massát, aki nagyon gyors volt ma. A futamon, mint láttuk korábban is, a Mercedesnek még nagyobb az előnye, tehát vasárnap még inkább előttünk lesznek. Ha valami történik, a tempó meglesz. Az első kanyarban próbálok pozíciót szerezni, ha nyílik rá alkalom. A futamot soha nem az első kanyarban nyeri meg az ember” – emlékeztetett a régi intelemre Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: