DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen: Nem ez a verseny dönt közöttünk

A fiatal dán szerint nem az Abu Dhabi Nagydíj, hanem inkább a teljes szezonban nyújtott teljesítmény dönti el, ő vagy Jenson Button maradhat jövőre a McLarennél és az F1-ben.

Minden valószínűség szerint Fernando Alonso – akinek távozását a Ferraritól hétvégén közölték hivatalosan – jövőre a McLaren versenyzője lesz, a másik ülést pedig Jenson Button vagy Kevin Magnussen kaphatja meg. A csapat elárulta, hogy csak december 1. után tesz bejelentést, ami azt feltételezheti, hogy az Abu Dhabiban mutatottak különösen befolyásolják majd választásukat.



„Én nem érzem így” – reagált erre a teóriára Kevin Magnussen az ESPN-nek. „Ez nem egy párbaj, vagy leszámolás, vagy egy harc az ülésért. Ez a szezon utolsó versenye, és még nem írtunk alá. Majd meglátjuk, mi történik utána.”

Ha idei teljesítményüket vesszük szemügyre, Button majd kétszer annyi pontot szerzett: 106 egységgel áll a bajnokság 7. helyén, míg Magnussen 55 pontjával a 10. pozíciót foglalja el. Az istálló idei legjobb eredményét azonban a fiatal dán szerezte, az Ausztrál Nagydíjon második lett, éppen pályafutása legelső versenyén. Ahhoz a futamhoz Button eredménylistájában is harmadik hely párosul, de azt csak Daniel Ricciardo kizárása után kapta meg: így egyedül Magnussen állt idén a McLarennel ténylegesen dobogón, hosszabb távon kifizetődő választás lenne, ám Button rutinja többet segíthet a Hondával való első közös évben.

Magnussen a második szabadedzésen harmadik helyet szerzett a Mercedes duója mögött, Jenson Button viszont problémás pénteket teljesített. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: