DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ígéretes, de csalódást keltő eredmény a McLarennél

Szenvedős évét csalódást keltő időmérős eredménnyel zárta a McLaren csapata: Kevin Magnussen be sem jutott a Q3-ba, míg Jenson Button 7 századmásodperccel maradt el a hatodik helytől.

Jobban is elsülhetett volna az év utolsó időmérő edzése a McLaren számára, hiszen egyik pilóta sem szállt ki elégedetten az autójából a kvalifikáció végén. „Azt hittem el tudom csípni a hatodik helyet, de a végén hét századdal elmaradtam ettől a pozíciótól” – mondta Jenson Button. „ Ahogyan csökken a pálya hőmérséklete, úgy megy el a tapadás, és sohasem tudhatjuk, hol jön majd el. Az utolsó körömön elfékeztem magam a nyolcas kanyarban – szokatlan módon a jobb első kereket”



„Előretekintve nem tudom, milyen lesz a tempónk a versenyen, mivel nem tudtam túl sokat körözni pénteken. Mindent bele fogok adni, és remélem, jól fogok szórakozni. A tegnapi nappal összehasonlítva, rendben volt a mai teljesítményünk” – tette hozzá a 2009-es világbajnok.

Kevin Magnussen még nála is rosszabbul járt, hiszen éppen csak lecsúszott a Q3-as indulást jelentő 10. pozícióról. „Hogy őszinte legyek, kicsit csalódott vagyok” – kezdte nyilatkozatát a dán. „Elég nagy volt a forgalom, de szenvedtem az autó hátsó részével is – pénteken sokkal jobban éreztem magam az autóban, ki kell vizsgálnunk, mi történhetett.”

„Ennek ellenére a versenytempónk jónak tűnik, hiszen a keményebb keverék nem volt rossz tegnap. Valószínűleg a versenyen is ezt fogjuk használni, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle. Természetesen az a célunk, ami mindig: annyi pontot szerezni, amennyi csak lehetséges” – tette hozzá az első szezonja végére érő pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: