DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hivatalos: Perez marad a Force Indiánál

Az F1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzése után jelentették be, hogy a mexikói Sergio Perez nem csak 2015-ben, de még azután is marad jelenlegi csapatánál.

Perez maradásának bejelentése – akárcsak Romain Grosjeané korábban – az utolsó időszakban már csak formalitás maradt, de egészen a szezonzáró nagydíjig nem került rá sor. A McLarentől idén érkező versenyző dobogós helyet is szerzett Bahreinben, a csapat egyetlen idei pódiumát, maradása Nico Hülkenberg oldalán ésszerű választás. Perez ötödik F1-es szezonját teljesíti jövőre, a szerződés pedig több évre szól, azt a Force India nem nevezte meg, hogy pontosan hányra.



„Jó, hogy bejelenthetem a terveimet. Rögtön amikor csatlakoztam a Force Indiához, észrevettem az éhséget és elszántságot a csapat minden tagjában, és büszke vagyok rá, hogy én is részese lehetek ennek. Otthon érzem magam itt, és teljes mértékben el vagyok köteleződve. Élvezem a versenyzést, és már eddig is voltak különleges pillanataink együtt. Fontos számomra, megalapozzam a helyem a csapatban, és állandóság is legyen a pályafutásomban. A csapat versenyképes lehet a jövőben, én pedig azt hiszem, nagy dolgokat hajthatunk végre együtt” – mondta Perez, aki korábban arról beszélt, jövőre első futamgyőzelmét szeretné megszerezni a Force Indiával.

Vijay Mallya csapatfőnök és tulajdonos korábban többször leszögezte, a célja, hogy Perezt a kötelékükben tartsa. „Boldog vagyok, hogy Checo velünk marad. Ő egy igazi versenyző, aki fantasztikus munkát végzett ebben a szezonban. Fényes jövő áll előtte a Formula-1-ben, és olyan eszközöket szeretnénk biztosítani neki, amelyek felérnek a tehetségével. Várom, hogy még erősebb eredményeket ünnepeljünk együtt Checóval a következő években, és alig várom első hazai versenyét Mexikóban szenvedélyes rajongói előtt.”

A Force India a negyedik csapat – a Mercedes, Williams és Lotus után – amely változatlan versenyzői felállással száll harcba jövőre. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: