DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ferrari: Rengeteg szakember, új főnök?

Nem csak Sebastian Vettel leigazolásával durrant nagyot a Ferrari. A rivális csapatok felétől érkeznek F1-es dolgozók, és sajtóértesülések szerint új csapatfőnököt is kineveznek.

Abu Dhabiban vált végre hivatalossá, amit már hosszú hetek óta lehetett tudni: Sebastian Vettel a Ferrarihoz csatlakozik, Fernando Alonso helyére. Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a német versenyző nem egyedül érkezik, a csapat valóságos nagybevásárlást tartott a szakemberekből. Ez alapján Stefano Domenicali csapatfőnök, Luca di Montezemolo elnök és Luca Marmorini motorfőnök eltávolítása csak a kezdet volt.

„Nem véletlen egybeesés, hogy sok mérnök követi Vettelt a Red Bulltól. Mások pedig a Mercedestől, McLarentől, Lotustól, Williamstől és Renault-tól érkeznek. A Ferrari versenyrészlegén belül 60 új szerződtetés történt” – írja a lap munkatársa, Luigi Perna, aki szerint a bevásárlás október óta tart. A Mercedestől érkező két motorspecialista, a hibrid rendszerekhez értő Wolf Zimmermann, valamint a belsőégésű motorok szakembere, Cedric Cornebois nevét emelte ki.

Maurizio Arrivabene (középen) szponzori képviselőként ismeri a Ferrarit


A német Sport Bild eközben arról írt, hogy Marco Mattiacci, aki áprilisban érkezett a Ferrarihoz, elveszítheti munkáját – Sergio Marchionne Ferrari-elnök elégedetlen vele, annak ellenére, hogy az ő nevéhez fűződik Sebastian Vettel megszerzése. A lap szerint utódja Maurizio Arrivabene lesz, aki a Marlboro Europe márkamenedzsere. Arrivabene számára nem ismeretlen a Formula-1, mivel a dohánygyár a Ferrari egyik szponzora, Bernie Ecclestone-nal is jó kapcsolatot ápol. A cserére már jövő héten sor kerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: