DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Egy csapatutasítás jól jönne...

A Red Bull beavatkozását csak viccnek szánta az ausztrál versenyző, aki utoljára még összecsapna négyszeres F1-bajnok kollégájával – eddig többnyire nyertesen került ki az efféle mérkőzésekből.

„Remélhetőleg lesz csata közöttünk. Nem tudom, lesznek-e csapatutasítások, talán nem neki fognak kedvezni… Nem, viccet félretéve jól ment ma, remélhetőleg azért a dobogós helyért harcolunk. Szép lenne, ha összecsapnánk egymással, és így érne véget a szezonunk – jó búcsú lehetne neki és a csapatnak” – mondta Ricciardo az ESPN sporttelevíziónak.



Az ausztrál pilóta ötödik és hatodik helyen zárta a két szabadedzést, a már hivatalosan is Ferrarihoz tartó Vettel mindkettőször negyedik lett. Ricciardo úgy véli, a dobogóért tudnak majd harcolni, de a dupla pontok miatt egyes versenyzők – akik bajnoki helyezése az ő harmadik pozíciójával ellentétben még nem dőlt el – mindent bele fognak adni, hogy kiemelkedőt nyújtsanak.

„Begyűjtöttük a kellő köröket, és mindkét keveréken hosszú etapot teljesítettünk, ezen a területen mindent megtettünk. Megszokott péntek este van, megnézzük, hogyan megyünk, és tanulunk abból, amiből tudunk. A Mercedest nyilván meg sem említem! – mondta a versenyző, aki Vettelhez hasonlóan nem akar a bajnoki csatában szerepet játszani. „A címért harcolnak, ezért hagyjuk őket menni. A harmadik helyért vívott küzdelem szoros, mint mindig.”

„A stratégiával megpróbálunk alkotni valamit. Szuperlágyakon nem voltunk valami gyorsak, de figyeljük, mennyire mehetünk velük jól, hogy nyitott lehetőségünk maradjon vasárnapra. Ez a szezon utolsó versenye, és néhányan izgatottabbak, mint mások, ezért a stratégia talán a kezünkre játszhat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: