DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Marussia új néven folytatja jövőre?

A Sky Sports tudósítója arról számolt be egyenesen Austinból, hogy bár a Marussia működése ezen a néven véget ért, a csapat készen áll arra, hogy megújulva elutazzon Abu Dhabiba, a szezonzáróra.

Bára a tegnapi austini, és a hétvégi interlagosi versenyt kihagyják, a Marussia már Abu Dhabiban visszatérhet a rajtrácsra, és 2015-re is benevez a kiscsapat – tudta meg a Sky Sports F1 tudósítója, Ted Kravitz. A múlt héten indult csődeljárás a kiscsapat ellen, mely eredetileg Manorként nevezett be a Formula-1-be (egy sikeres brit utánpótláscsapatról beszélünk), de első versenyüket már Virginként teljesítették. Később megérkezett az orosz Andrej Cseglakov, és Marussiára nevezte át a csapatot, ám amikor idén áprilisban az autógyártó megszűnt, csak idő kérdése volt, hogy meddig tart majd ki az F1-es csapat...

chilton_Hung_d



A Marussia sorsát alighanem Jules Bianchi egy hónappal ezelőtti balesete pecsételte meg. Az istálló ellen tehát a múlt héten csődeljárás indult, ennek ellenére még van remény a túlélésre, persze már a Marussia nélkül, „eredeti nevükön” Manorként. Erről számolt be részletesen Austinból Ted Kravitz:

„A jó hír az, hogy vissza akarnak térni, ha sikerült elrendezniük azt, amit ők üzleti problémáknak neveznek, de valójában a csődeljárásról van szó. Ehhez befektetők kellenek, a cél viszont megvan, jövőre, sőt az idén visszatérni. Megtudtam, hogy Manor Grand Prix Limited néven beneveztek a jövő évi bajnokságra, és Abu Dhabiban is ott akarnak lenni, ha sikerült befektetőket találni. Most ez a céljuk, Max Chilton oldalán Alexander Rossi versenyezhet.”

 

„Azt hiszem, elméletileg már Brazíliában is ott lehetnének, ha időben megérkezne a pénz, csakhogy természetesen nem tudnák a felszerelést időben elszállítani. Bernie Ecclestone mindenesetre támogatja a csapatot, melyet korábban Marussiának hívtak. Nem tudni, láthatjuk-e őket majd Abu Dhabiban, de minden készen áll az indulásra: felszerelés, emberek, papírok, sőt már a repülőjegyeket is megvették.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: