DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Nem ez az egy esélyem, hogy világbajnok legyek

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg 17 pont hátránnyal érkezett az F1-es Amerikai Nagydíj helyszínére, ezt a különbséget kellene ledolgoznia a hátralevő három futamon csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Rosberg nem aggódik, hiszen a duplapontos szezonzáró is neki dolgozik most, és nem is készül konkrét haditervvel, egyszerűen szeretné minden hétvégéjéből a maximumot kihozni. „Tervek? Miféle tervek?” – kérdezett vissza egy széles mosoly kíséretében a német, amikor az Austinban összesereglett újságírók arról kérdezték, hogyan készül ledolgozni ponthátrányát Hamiltonnal szemben. „Még 100 pont szerezhető idén, és így nézve a 17 pont hátrányunk nem nagy dráma. Minden lehetséges még, a tervem pedig az, hogy teljesen koncentrált maradjak, és teljes erővel támadjak. Valójában ez egy elég szimpla terv – semmi nagy stratégia vagy pszichológiai hadviselés.”



Rosberg sokáig vezette az összetettet, a legutóbbi négy versenyen viszont csapattársa diadalmaskodott, így fordult a kocka kettőjük között, és üldözöttből hirtelen üldözővé vált. Hogy frusztrálja-e, hogy így alakult az utolsó néhány futam?

„Nem igazán nézek hátrafelé. A múltat nem tudjuk megváltoztatni, ezért amondó vagyok, hogy ’Most itt vagyok a jelenben, és támadni fogok!’ Alig várom ezt az utolsó három futamot, és a legfőbb érzés, ami dominál most bennem, az, hogy élvezzem a pillanatot. Sosem tudhatod előre, hogyan fog alakulni a bajnoki címért folyó csata, ezért mindig csak az adott pillanat az, ami számít, illetve az a szituáció, amiben épp benne vagyok” – tette nyilvánvalóvá Rosberg.

A riporterek nem fogytak ki a kellemetlen kérdésekből, a következő így szólt: „Arról van szó, hogy talán ez az egyetlen esélyed, hogy valaha világbajnok legyél, és ez nyomasztólag hat rád?” 

„Nem, egyáltalán nem érzem úgy, hogy ez lenne az egyetlen esélyem, hogy világbajnok legyek” – vágta rá egy jövőbelátó magabiztosságával Keke Rosberg fia. „Tudom, hogy a Mercedes a következő években is elöl lesz. Hiszek ebben, ezért nem gondolom azt, hogy ez lenne az egyetlen dobásom. De természetesen azért helyezek magamra némi nyomást, mert nyerni akarok, és tudom, hogy most biztosan an erre lehetőségem” – zárta a német, aki ternészetesen Austinban és az összes hátralevő futamon is a győzelemre tör majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: