DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo felkészül Kvjat jövő évi érkezésére

A Red Bull pilótája nem fogja jövőre félvállról venni új, 20 éves csapattársát, Danyiil Kvjatot – végül is ő is rögtön legyőzte a négyszeres F1-bajnokot, Sebastian Vettelt, amire előre nem számított volna senki.

Vettel, aki idén egyértelműen alulmaradt Ricciardóval szemben, jövőre el is hagyja a csapatot, a helyére belső körből jelölnek ki utódot Danyiil Kvjat személyében. Az orosz pilóta következő éve csak második idénye lesz a Formula-1-ben, ennek ellenére Daniel Ricciardo már most komoly ellenfélként tekint rá.

„Még mindig fiatalnak számítok a csapatban, ennek ellenére én leszek jövőre az öregfiú” – mondta a különös arcszőrzettel megjelenő Ricciardo az USA Nagydíj sajtótájékoztatóján. „Már pár éve egészen jól ismerem Danyiilt, ezért biztosan nem fogom könnyen venni őt, tudom, hogy nagyon gyors. Annak ellenére, hogy még mindig viszonylag tapasztalatlan az F1-ben, biztos vagyok benne, hogy sok mindent hoz a csapathoz, és le fog tenni egyet s mást az asztalra is.”



„Tovább kell dolgoznom, és folytatnom a fejlődést. Érzem, hogy még továbbra sem értem el a maximumom, ezért először a személyes céljaimra koncentrálok, aztán meglátjuk, mi lesz Danyiillal. Biztos vagyok benne, hogy jó munkakapcsolatunk lesz, sokszor viccelődünk, ezért a humor maradni fog a csapatban.”

Kvjat első évében megdöntötte a legfiatalabb pontszerzés rekordját: a világbajnokságban a 15. helyet foglalja el 8 pontjával, csapattársa, Jean-Eric Vergne 13-mal több egységet gyűjtött. Kvjat egyik legemlékezetesebb szereplését három héttel ezelőtt, hazai nagydíján, Szocsiban mutatta, ahol az időmérőn 5. rajthelyet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: