DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Orosz kézre került a Nürburgring

Újra eladták Németország legendás F1-es versenypályáját, melyet egy orosz milliárdos vásárolt meg – aki egy másik, futballrajongók által jól ismert orosz milliárdossal áll közeli kapcsolatban.



A német üzleti lap, a Wirtschaftswoche beszámolója alapján az új többségi tulajdonos a 41 éves Victor Charitonin, a Pharmstandard gyógyszerészeti cég alapítója – üzlettársa Roman Abramovich, a Chelsea FC tulajdonosa. Charitonin a hetilap megkeresésére nem kívánt nyilatkozni.

A Nürburgringet 2012 óta árulták, és el is adták egy német vállalatnak, a Capricornnak. A düsseldorfi cég azonban a második fizetési részletet nem tudta kiegyenlíteni, ezért a tranzakciót érvénytelenítették. A Wirtschaftswoche akkor arról számolt be, új érdeklődőkkel Berlinben és Londonban léptek kapcsolatba.

Charitonin állítólag már a második és harmadik részletet is kifizette, annak ellenére, hogy utóbbit csupán decemberig kellett volna teljesítenie. A csődgondnokság alatt álló pályát képviselő Pietro Nuvoloni így nyilatkozott: „Ez egy pozitív jel a működtetők, ügyfelek és alkalmazottak számára is.” Elárulta, az NR Holding AG – az orosz üzletember cége – a Capricorn tulajdonrészének kétharmadát vette át. A vételárat nem számszerűsítette. A Capricorn annak idején állítólag 77 millió euróért vette a pályát – amelyen nem csak az új építésű aszfaltcsíkot, hanem a Nordschleifét is érteni kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: