DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ericsson szponzori pénzek segítségével a Saubernél folytatja?

Úgy tűnhetett, hogy a Caterham gondjaival együtt Marcus Ericsson F1-es pályafutása is véget érhet, ám svájci értesülések már tényként közlik, hogy a svéd a szponzori pénzeinek segítségével jövőre a Sauber versenyzője lesz.

Ericsson a GP2 alkalmi futamgyőzteseként került idénre a Caterhamhez, ezzel 23 év után először hozva vissza a svéd színeket a sportba. A legjobb eredménye a monacói 11. hely volt, és bár a szezon első felében több hibát is vétett, főnökei szerint az utóbbi futamokra látványos fejlődést produkált.

Dppi_00114015_046



Elsősorban mégsem teljesítménye, hanem a svájci Blick elismert F1-es bennfentese, Roger Benoit szerint a 18 millió dollárra rúgó szponzori támogatása segített neki abban, hogy bebiztosítsa helyét 2015-re az anyagilag szintén küszködő Saubernél.

Az istállóval több nevet is szóba hoztak az előző hónapokban, ám a 24 éves Ericsson most váratlan esélyesként tűnt fel, sőt, a forrás már feltételes mód nélkül állítja, hogy a svéd Hinwilbe tart.

Bár idei csapata már nincs a mezőnyben, Ericsson mégis megjelent az austini paddockban a svéd televízió képviseletében. „Mindenképp volt belépőjegyem, de azért vagyok itt, mert kapcsolatban akarok maradni a sporttal” - mondta. „Szomorú vagyok, amiért nem vezethetek, de fontos számomra, hogy találkozzak itt néhány emberrel.”

Azt még a svájci lap sem tudja, hogy az új jövevény Adrian Sutil vagy Esteban Gutierrez helyére érkezhet a következő szezontól. A német, akinek a pozíciója folyamatosan ingadozott már az idei év során is, csütörtökön elmondta, hogy „nincs változás” a Sauberrel való szerződésében, amely a 2015-ös szezonra is szól. Gutierrez már kevésbé volt konkrét: „A következő három hétben szerintem ki fog derülni, hogy mi történik velem. Semmire sincs garancia az életben - és ez a Formula-1-re fokozottan igaz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: