DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Caterham-főnök: Megalázó, amit írnak rólunk

Megszólalt a bajba jutott Caterham istálló legutóbbi csapatvezetője, Manfredi Ravetto, aki szerint ha igazak lennének azok a történetek, amiket a sajtóban írnak róla, akkor Közgazdasági Nobel-díjat érdemelne tevékenységéért.

Ericsson



Az olasz Ravetto helyettes csapatvezetőként érkezett a Caterhamhez a nyáron, majd miután Christijan Albers távozott, ő vette át az irányítást az istálló felett. Emiatt persze részben az ő nevét hozzák kapcsolatba az alakulat körül kialakult káosszal és a csapat bukásával, ám elmondása szerint a dolgok alaposan eltorzítva kerültek nyilvánosságra. A helyzet elmérgesedéséért az előző tulajdonost, Tony Fernandest okolja, aki noha át sem utalta részvényeit az új vezetőségnek, mégis elhatárolódik a történtektől.

„Az F1-es rajtengedély szent dolog, amit mindenáron meg kellene védenünk. Így szerintem ami történt, az nagyon furcsa, és nagyon agresszív is. Mindennek pedig az lett az eredménye, hogy a sport elveszített egy csapatot” - törte meg a csendet Ravetto az Autosportnak adott nyilatkozatával. „Ráadásul az egész elég szerencsétlen körülmények között zajlik, hiszen a Marussiával is ugyanez történt. Ez pedig olyan helyzetbe sodorta az F1-et, ami semmiképp sem nevezhető szépnek. Tényleg szükséges volt ekkora tűzijátékot rendezni a Caterham körül?”

„A mi irányításunk alatt a hitelezőinkkel rendeztük a dolgokat, az autók a pályán voltak, a fizetéseket pedig mindenki megkapta. Pont. Ezt a tényt senki nem vitathatja. Akik pedig azt írják a Twitteren, hogy senkinek sem fizetünk, hogy sohasem állt szándékunkban kiegyenlíteni a számláinkat a hitelezőinkkel, azokat csak sajnálni tudom. Ha négy hónapig képes lettem volna úgy működtetni egy F1-es csapatot, hogy senkinek sem fizetek, akkor Közgazdasági Nobel-díjat érdemlek.”

Ravetto

A szakember bízik benne, hogy a bírósági ítélet után világossá válik, ki is a gondok igazi okozója, ő ugyanis csak áldozatnak érzi magát a kialakult helyzetben.

„Nagyon remélem, hiszen még mindig élénken él bennem az érzés, amikor a nyilvános interjúkban megaláztak olyan kérdéseket boncolgatva, amelyekre nem mondhattam el a teljes igazságot” - magyarázta. „Például mindig nehéz helyzetbe hozott, amikor a részvényesekkel kapcsolatos kérdéseket tettek fel, erre ugyanis nem válaszolhattam megfelelően, mivel a részvények átruházása sohasem történt meg.”

Ravetto még egy feltételezést cáfolt, nevezetesen azt, hogy Colin Kolles szerepvállalása a Caterham életében azt a célt szolgálta, hogy a csapatot valamilyen módon egybeolvassza a hírek szerint F1-es rajtengedélyt kapó román Forza Rossa projekttel.

„Egyetlen pillanatra sem merült fel, hogy a Caterham Forza Rossává váljon, átalakuljon, átadja a nevezési jogát vagy Kolles illetősége alá kerüljön. Ezek a sztorik mind butaságok voltak. A legelképesztőbb és a legmegalázóbb történeteket is olvastam. Olyanokat, amelyek szerint az autók Szocsiból egyenesek Németországba utaztak. Ez sem igaz - az autók egyetlen pillanatra sem léptek ki Angliából” - hangsúlyozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: