DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button nem zárja ki, hogy a WEC-ben folytatja

Nagy kérdés, hogy a mezőny legrutinosabbja, Jenson Button marad-e az F1-ben jövőre is. Egy lehetőség, hogy a Hosszútávú Világbajnokságra kerül, amelyet a brit pilóta Austinban nem cáfolt meg.



A Formula-1-ből kikerülő versenyzők – erre a sorsra juthat Button is, ha a McLaren nem tartja meg – kedvelt állomása a Le Mans-i 24 órás és a Hosszútávú Világbajnokság. A legnagyobb név az utóbbi évekből, aki ezt az utat választotta, Mark Webber, a pletykák szerint pedig könnyen lehet, hogy Button az ő nyomdokaiba lép, és éppen az ausztrál csapattársa lesz a Porschénél. Erre utalt a 2009-es világbajnok menedzsere, Richard Goddard is.

„Bármi lehetséges az életben, ha a megfelelő körülmények vagy helyzet áll össze” – beszélt Button sejtelmesen a lehetőségről. Bár három hét telt el az Orosz Nagydíj óta, a versenyző elárulta, a McLarennel azóta sem történtek előrelépések. „Nem beszéltünk. Nem foglalkoztam ilyesmivel, nyaraltam. Jól érzem magam, és várom, hogy mindent beleadjak ebbe a hétvégébe, és a legtöbbet hozzam ki magamból. Nem nézek sok más sportot, de kicsit követem a WEC-t és kicsit a ralikrosszt, ami abszolút csúcs. Szeretem őket, de nem beszéltem senkivel.”

„Nem egy kellemes érzés, de sokkal jobb pozícióban érzem magam – mint Oroszországban –, hogy egyszerűen leszegjem a fejem és élvezzem a versenyzést, aztán kiderül, mi történik jövőre. A közeli barátaimmal és családommal sokat beszélünk erről, de semmi újat nem hallottam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: