DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Nem számít, hogy a Ferrari mit akar

Újabb erős és határozott szavak hagyták el Fernando Alonso száját a saját F1-es jövőjét illetően, de konkrétumokról még mindig nem beszélt. Azt viszont ígéri, ha megvalósulnak a tervei, mindenki nagyon izgatott lesz.

Dppi_00114016_403



Az embernek már-már az az érzése, hogy a spanyol csak játszadozik az őt folyamatosan faggató médiával, és már azt is megkérdőjelezhetjük, hogy tényleg olyan nagyszabású dolgok zajlanak-e a háttérben, mint amilyennek a kétszeres bajnok lefesti a helyzetet. Persze nem mindegy, hogy milyen utat választ, hiszen a mostani döntése nagyban befolyásolja majd, hogy megszerezheti-e még a hőn áhított harmadik világbajnoki címét F1-es pályafutása hátralévő részében.

„Valószínűleg igen” - ismerte el maga is, hogy ez forog kockán. „De a győzelem azon múlik, hogy a megfelelő pillanatban legyünk a megfelelő helyen. Néha nagyobb értéke van annak, ha kivívom mások tiszteletét.”

„Amikor öt évvel ezelőtt, 2009 szeptemberében aláírtam a Ferrarihoz, még nem övezett engem akkora tisztelet, mint ma. Öt év alatt ugyan nem nyertem meg a világbajnokságot, és nehéz pillanatokat éltem át, de versenyzőként és egyénként is érettebbé váltam. Persze mindenképpen nyerni akarok, meg akarom szerezni azt a harmadik bajnoki címet, és biztos vagyok benne, hogy lesz erre lehetőségem a következő években.”

„Most még semmit nem jelenthetek ki egyértelműen. Egy nagyon ambiciózus terv van a fejemben, és szerintem a Ferrari számára is ez lesz a legjobb. Ha ez tényleg megvalósul, akkor az emberek nagyon izgatottak lesznek miatta, mint ahogy én is. Rendkívül boldog vagyok, és az elmúlt két-három hónap eseményei mind a terveim szerint alakultak.”

Dppi_00114016_559

Alonso még azt sem mondta ki egyértelműen, hogy teljesen biztos lenne 2015-ös hollétében.

„Igen, tudom, többé-kevésbé tudom” - válaszolt kissé árnyaltan erre a kérdésre. „Most azonban az elsőbbséget még mindig az jelenti számomra, hogy mi történik a pályán a következő versenyeken, hiszen szükségünk van az eredményekre. A saját jövőm jelenleg még nagyon alacsonyan helyezkedik el a fontossági listán.”

„Számomra nem lényeges, hogy a kívülállók mit akarnak, vagy hogy egyáltalán a Ferrari mit akar. Végül úgyis az a legfontosabb, hogy én mihez szeretnék kezdeni a saját jövőmmel. Egy bizonyos irányba haladunk, és megértem, hogy mindenkinek van véleménye, de nekem kell meghoznom a döntést.”

„Jules [Bianchi] balesete és más történések miatt nehéz hetek vannak mögöttünk, amelyek kicsit engem is visszavetettek és az egész helyzetet sokkal érzelmesebbé tették.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: