DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vergne: A Toro Rossónak szüksége van rám

A Scuderia Toro Rosso versenyzője úgy véli, hogy ő a legjobb választás a csapat számára, hiszen Max Verstappen ugyanúgy tanulhat tőle, ahogy azt Danyil Kvjat tette, emellett a folytonosság szempontjából is elengedhetetlennek tartja szerződése meghosszabbítását.

Christian Horner egy nemrég adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a Toro Rosso négy versenyző – Jean-Eric Vergne, Carlos Sainz Jr., Alex Lynn és Pierre Gasly – között fog dönteni a csapat második ülése mellett, hiszen az elsőt augusztusban az egy éve még gokartozó Max Verstappen kapta meg. Az istálló jelenlegi versenyzője 2012 óta erősíti a faenzaiakat, és fontosnak tartja, hogy a fejlődés szempontjából megtartsák őt a következő szezonra is.



„Sok előnnyel jár, ha a csapat megtart engem” – említette a francia. "A Red Bullnál fantasztikus tehetségként látják Max Verstappent, és úgy gondolom, sok mindent tanulhat tőlem, ahogyan azt Danyiil tette ebben az évben – mindenki csak nyerhet vele. Az igazat megvallva nyitott a helyzet a jövőt illetően, és nem igazán tudom megmondani, mi fog történni, de annyit mondhatok, hogy szeretném tovább folytatni a csapattal, aztán meglátjuk, mit hoznak a következő napok és hetek” – tette hozzá Vergne.

A pontversenyben 13. helyen álló versenyző tapasztalatát hozta fel fő érvként maradása mellett. „Azt hiszem, ez a legjobb opció a csapat számára. Együtt építettük fel a Toro Rossót, amikor megérkeztem, a gárda új technikai igazgatót kapott, sok más új csapattag mellett, és az volt a terv, hogy néhány éven belül a középmezőny legjobbjaivá váljunk. Most ebbe az irányba haladunk, ezért fontos, minden a megszokott kerékvágásban maradjon.”

Vergne reméli, hogy a jövőben a csapat tud javítani az autó meghibásodásain, hogy azokat kiküszöbölve még jobban tudjanak teljesíteni. „Ebben az évben túl sok pontot veszítettünk a kiesések miatt. Ha a következő szezonban ezt a számot redukálni tudjuk egy jobb autóval, elég erős pozícióban leszünk, és ha így folytatjuk, komoly eredményeket érhetünk el együtt” – nézett bizakodóan a jövőben a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: