DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sebastian Vettel öccse bátyja nyomdokaiba lép

A négyszeres F1-es világbajnok fiatal testvére, a 15 éves Fabian Vettel versenyautót tesztelt, és arra készül, hogy jövőre első szezonját teljesítse egy olyan szériában, amelynek Magyarországon is futama van.



Fabian Vettel a múltban több Formula-1-es versenyen felbukkant: néhány évvel ezelőtt távirányítós autóval fényképezték le az egyik nagydíjon (ez látható fent). Azóta betöltötte a 15 éves kort, jelenleg pedig arra készül, hogy maga is autóversenyzői pályafutásba kezdjen.

Az ifjabbik Vettel a német Lausitzringen vett részt a Volkswagen Golf Cup kollektív tesztjén, utána pedig a Sport Bild lapnak beszélt tapasztalatairól a 300 lóerős autóval. „Gyorsabb volt, mint amire számítottam, habár úgy néz ki, mint egy sima Golf. Most először vezettem olyan autót, ami sebességváltó fülekkel volt felszerelve, de a legnagyobb hatást mégis a fékek tették rám. Nem voltak problémáim a körözés közben, és jól szórakoztam.”

Fabian Vettel célja alighanem az, hogy jövőre részt vegyen a Volkswagen Golf Cup teljes szezonjában. A széria székhelye Lengyelország, de futamot tartanak minden közeli országban: 2014-ben a mezőny ellátogatott Németországba (Lausitzring), Csehországba (Most, Brno), Szlovákiába (Slovakia Ring) – és a Hungaroringre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: