DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen visszautasítja, hogy a Ferrari rosszul áll a 2015-ös autó fejlesztésével

Kimi Raikkönen visszautasítja azokat a pletykákat, mely a Ferrari esetleges tévúton való járásáról szólnak a csapat 2015-ös autóját illetően, és reméli, hogy az idei tapasztalatokkal gazdagodva sikeres F1-es szezon áll előttük jövőre.

2007 világbajnokára nehezen mondható, hogy sikeres szezont fut az idei évben, hiszen rendre elmarad csapattárától, Fernando Alonsótól, és legjobb eredményének is csak a Spában szerzett negyedik helye számít. Mindezek ellenére bizakodó a jövővel kapcsolatban, egyben visszautasítja azokat a nemrég szárnyra kapott feltételezéseket, hogy a Ferrari rosszul áll a 2015-ös autó fejlesztésével.



A pletykák a csapat legújabb szélcsatorna-eredményeit veszik alapul, melyek állítólag azt mutatták, hogy nincs minden rendben a maranellóiak háza táján. „Sok pletyka van a Forma-1-ben, de száz százalékban bízok a csapatban, az összes szerelőt beleértve. Az emberek mindig beszélnek valamiről, de ezzel az a probléma, hogy nem ők azok, akik az autót tervezik, vagy a szélcsatornában dolgoznak. Biztos vagyok benne, hogy jó a csomagunk. Vajon elég jó-e? Majd az idő megmutatja, de addig még sok teendőnk van ” – fejtette ki véleményét Raikkönen a híresztelésekről.

A finn pilóta reméli, hogy bár az idei szezon félresikerült, a megszerzett tapasztalatokat sikerül jobb eredményekre konvertálni a jövőben. „Sok mindent tanultunk ebből az évből, de nem várjuk, hogy a következő szezon elejétől kezdve vezessük a világbajnokságot, és folyamatosan versenyeket nyerjünk. De biztosra veszem, hogy ott leszünk az élen, hogy harcolhatunk és fejlődhetünk. Tudjuk, miben kell javulnunk, és tudom, hogy a csapatnál jó döntéseket hoznak a problémák kijavítása érdekében. Persze, vannak határok azt illetően, hogy mit tehetünk és mit nem, és nyilvánvalóan ez egy kicsit gátol minket, de mindenképpen fejlődni fogunk” – vázolta fel a jövőt a finn.

Annak ellenére, hogy Raikkönen visszafogott teljesítményt nyújtott idén, nem sajnálja, hogy év elején újra a Ferrari-család tagja lett. „Száz százalékban mondhatom, hogy jó döntést hoztam. Nyilvánvaló, hogy nem ilyen eredményeket vártunk, de így alakult. Mindenképpen fejlődtünk onnan, ahonnan év elején elindultunk. Voltak jó pillanataink, de nem egyszerű pontosan úgy alakítani a dolgokat, ahogy azt elterveztük. Egy kis dolgot csinálsz itt, egy kis dolgot ott, a végén mégis nagy árat kell érte fizetned. Mindezek ellenére boldog vagyok itt, és még ha nem is vagyok az élen, akkor is szívesebben vagyok a Ferrarinál, mint bármely más csapatnál” – zárta nyilatkozatát a Jégember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: