DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon a Ferrarit is lenyűgözte fioranói tesztjével

Az idei F3-as Európa-bajnok Esteban Ocon a Lotus után a Ferrari F1-es csapatát is lenyűgözte, miután szerdán Fioranóban vezette a maranellóiak 2010-es versenygépét. Ferrari Driver Academy vezetője, Luca Baldisserri a legnagyobb elismeréssel beszélt a 18 éves tehetségről.



Esteban Ocon idén az F3-as Európa-bajnokságban többek között a Red Bulltól a jövő évre F1-es szerződést kapó Max Verstappent is legyőzve hódította el a bajnoki címet, amivel több jelenlegi F1-es alakulat érdeklődését is felkeltette.

Múlt héten a Lotustól kapott tesztlehetőséget, melynek 2012-es F1-es modelljét vezethette. Amint arról akkor beszámoltunk, az enstone-i csapat vezetői a földről szedték össze az állukat az alig 18 éves francia tehetség teljesítménye láttán, és ugyanez volt elmondható szerdán Fioranóban a Ferrari elöljáróival.

„Mindig nagyon izgalmas nekünk, mérnököknek ott lenni, amikor egy fiatal pilóta első alkalommal ül be egy F1-es Ferrariba” – kezdte értékelését Luca Baldisserri, a Ferrari Driver Academy vezetője. „Noha sok újonccal volt már dolgunk, mindig igazi meglepetés látni valakit, aki csak kimegy a pályára, és olyan szintű profizmusról tesz tanúbizonyságot rögtön, mint szerdán Esteban. Most először vezette az egyik autónkat, de ennek ellenére hibák nélkül teljesítette a tesztet, és az elejétől kezdve gyors volt.”

„Ez pedig nem könnyű feladat, főleg érzelmi szinten, mivel úgy gondolom, egy Ferrarit vezetni egy álom mindenkinek, aki profi autóversenyző akar lenni. Reméljük, a mostani teszt jó eredményei jó előjelek a jövője tekintetében” – kívánt minden jót a folytatásra az ifjú pilótának Baldisserri, aki nemrégiben Jules Bianchi sajnálatos balesete és sérülése kapcsán elmondta, mennyire érzékenyen érintette ez az eset az egész Ferrarit, mivel „A Ferrari Driver Academy növendékei közül Jules a legtapasztaltabb pilóta, aki referenciapontként áll minden más ifjú pilótánk előtt.” 

Bianchi felépülése és F1-es visszatérése a suzukai baleset után sajnos erősen kérdésessé vált, és noha ez csak egy egyszerű teszt volt, ám könnyen lehet, hogy a Ferrari már most elkezdte keresni a francia pótlására legalkalmasabb fiatal tehetséget. Ocon is francia, gyors is, a többi a jövő zenéje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: