DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mégis érkezik az új román csapat?

A Caterham elsüllyedésével újra feléledtek a hírek, melyek szerint a Forza Rossa istálló csatlakozik az F1-es mezőnyhöz, akár már jövőre. Éppenséggel a két gárda vezetőségében több átfedés található.

Románia F1-es formációjáról, a Forza Rossáról tavasszal esett szó, amikor a Haas csapattal együtt azon dolgoztak, hogy a jövőben csatlakozzanak a mezőnyhöz. A Haas tervei azóta pontosan körvonalazódtak, a Forza Rossának azonban nyoma veszett. Colin Kolles, aki a román együttesben vállalt volna kulcsszerepet, a Caterham új vezetőségének tagja lett.

A Caterhamet pénzügyi behajtók foglalták el, érdekeiket jelenleg az ügyvezető igazgató, Constantin Cojocar képviseli – ő az, aki a takarítóként kezdte a cégnél, elképesztő történetét korábban megírtuk. Christian Sylt, a Formula-1 üzleti újságírója egy bírósági dokumentumra hivatkozik, amelyben Cojocar a Forza Rossa jövőbeli érkezéséről beszélt.



„2014 júniusában a Forza Rossa szándéknyilatkozatot kapott az FIA-tól, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozzanak a Formula-1-hez a következő két évben. A Forza Rossa reméli, hogy versenyezni tud a 2015-ös szezonban, de az idő a felkészülésre egyre fogy” – mondta Cojocar, aki Colin Kolles bizalmasa. Az ügyvezető bevallotta, jelenleg támogatókat keresnek, ami a Caterhammel és Marussiával történtek után nem lehet könnyű feladat.

A Forza Rossának mindenesetre nagyon hamar életjelet kell adnia magáról: a svájci Blick alapján fontos határidő november 1., amikor is a jelentkezőknek 500 000 dollárt kell az asztalra tenniük a 2015-ös nevezési díjként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: