DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Két versenyző hazai futamként tekint Austinra

A Mexikói Nagydíj visszatérése előtt idén utoljára Sergio Perez és Esteban Gutierrez „hazai” versenyére érkezik az USA Nagydíjra, ahol mindig népes rajongótábor gyűlik össze a szomszédos országból.

Sergio Perez harmadik texasi versenye lesz az idei, a 24 éves versenyző a bajnokság 11. helyén áll, az utóbbi futamokon pedig meglehetősen jó formába lendült. „Pozitívan érkezek Austinba. A nyári szünet óta pontot szereztem minden versenyen, sorozatban már ötön, és azt hiszem, a maximumot hoztuk ki mindegyikből.”

„Austin egy kiváló verseny, mivel pedig közel van Mexikóhoz, az „otthoni” futamomnak érzem. Általában nagyon sok mexikói érkezik a nagydíjra, felemelő érzés, hogy a lelátók tele vannak, és nagyon sok mexikói zászlót látok. A pályát szeretem, főleg az első szektort és az emelkedőn levő első kanyart, ami egészen egyedi. Nagyon későn lehet fékezni, ugyanakkor jó előzési lehetőség is. Innen három gyors kanyar következik, mindegyik nagy élmény” – magyarázta a lelkes versenyző.



Fiatalabb honfitársa, Esteban Gutierrez homlokegyenest ellenkező szezont él át, eddig egyetlen pont sem áll a neve mellett – csapata, a Sauber ugyancsak nulla egységgel foglal helyet a konstruktőri táblázat legalján. Az istállónak három verseny áll rendelkezésére, hogy ne maradjanak teljes szégyenben év végén.

„Számomra ez egy különleges nagydíj, mivel sok támogatást kapunk Mexikóból. Az otthonról érkező rajongók mindig extra motivációt jelentenek. A versenyhétvége mindig zsúfolt, sok energiára van szükség hozzá. Az austini pálya az egyik kedvencem, szeretek itt vezetni. Az első szektor a kedvencem a gyors kanyarokkal, ami Silverstone-hoz hasonlít. Mivel még mindig nagy hátrányban vagyunk egyenesbeli sebesség terén, a pálya második része nagy kihívást jelenthet, mivel itt egy hosszú egyenes található” – beszélt az előtte álló hétvégéről a Pereznél egy évvel fiatalabb honfitárs.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: