DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jövőre már nem ütközik a Nascar és F1

Hétvégén két nagyszabású motorsportversenyt is rendeznek Texasban: az USA Nagydíj mellett a Nascar egyik zárófutamát is az államban tartják. Az utóbbinak otthont adó pályát különösen dühíti az ütközés, amely jövőre már nem ismétlődik meg.



Miközben Austinban a Formula-1 V6-os motorjai bőgnek fel, három órányi autóúttal arrébb a Fort Worth-i Texas Motor Speedway-n a 10 futamos Chase 8. versenyét tartják – gyakorlatilag ez a 36 állomásból álló Nascar utolsó előtti előtti futama. A kérdéssel egy bővebb cikkben is foglalkoztunk.

A Texas Motor Speedway vezetőjét, Eddie Gossage-t különösen dühíti, hogy a Formula-1-es nagydíjat épp november első hétvégéjén jelölték ki – azzal érvelt, a szervezők pontosan tudták, hogy azon a hétvégén egy másik fontos esemény is zajlik Texasban. „Ez a mi dátumunk, és 2005 óta ez. Az emberek választásra lesznek kényszerítve, valakik minket fognak nézni, mások pedig őket. Értem én, hogy világbajnokság, de vicces, hogy ez az egyetlen nap, amikor Austinba tudnak menni. Egészen vicces. 2015-ben viszont már azt látom, hogy egy másik dátumot választottak” – mondta a Star-Telegram lapnak.

Az előzetes 2015-ös versenynaptárban ugyanis már egy héttel korábbi időpont (október 23-25.) szerepel az USA Nagydíj mellett. A jelenlegivel megegyező hétvégén (október 30.-november 1.) a visszatérő Mexikói Nagydíjat rendezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: