DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jenson Button öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt

A McLaren brit pilótájának legutóbbi váltója csak két versenyen keresztül működött rendeltetésszerűen, ezért az USA Nagydíjra a csapat kénytelen volt kicserélni meghibásodott alkatrészt. Ennek értelmében Button öt hellyel hátrébbról kezdheti meg az austini F1-es versenyt vasárnap.

A McLaren idén nem tartozik a legjobbak közé, így talán nem is jelent akkora hátrányt számukra a büntetés, amit Jenson Buttonra róttak ki az USA Nagydíj előtt. A szeptemberi Szingapúri Nagydíjat követően került új váltóberendezés a 2009-es világbajnok autójába, de a wokingi csapat szerelői Szocsi után kénytelenek voltak kicserélni a meghibásodott alkatrészt, így az időmérőn megszerzett pozíciójához képest Button öt hellyel hátrébbról kezdheti meg az austini futamot.



Button – aki butának nevezte a váltókkal kapcsolatos szabályozást – reméli, hogy a vasárnapi verseny meleg körülményei megkavarják a mezőnyt, így nem lesz nagy a hátránya a büntetés miatt. „Büntetést kaptam váltócsere miatt, ami eléggé fájó. Remélem meleg lesz majd, ami összekeveri a mezőnyt. Jók vagyunk az abroncsaink hőkezelésében, és arra van szükségünk, hogy a boxkiállások átrendezzék majd a mezőnyt. Ugyanis hiába kvalifikálunk a negyedik, vagy az ötödik helyre, az még így is a tizedik pozíció környékét jelenti, és hiába vagyunk régebbi gumikon, ha a mögöttünk jövő srácoknak már rég az újakat rakták fel” – tette hozzá.

Jenson Button idei legjobb eredménye a melbourne-i szezonnyitón szerzett harmadik hely, azóta nem sikerült dobogót szereznie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: