DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A versenyzők is sajnálják hiányzó társaikat

A Caterham és a Marussia távolmaradása révén nem csak két csapat, hanem négy versenyző is hiányozni fog az USA Nagydíj hétvégéjéről. Daniel Ricciardo, Sergio Perez és Felipe Massa is sajnálatát fejezte ki a helyzet miatt.

A hétvégén a mezőny csak 18 fős lesz Austinban, és bár a verseny folyására, a pontok elosztására ez bizonyára nem lesz nagy hatással, a helyszínre megérkező pilóták mégis érzik, hogy valami hiányzik, valami nem olyan, mint azt megszokták. A Caterhamtől Kamui Kobayashi és Marcus Ericsson, a Marussiától pedig Max Chilton és vélhetően a másik autóba szánt Aleander Rossi ugyanis nincsenek ott társaikkal.

Dppi_00114016_031



 

„Mi is azt akarjuk látni, hogy sok autó álljon a rajtrácson, hogy a különböző csapatok harcoljanak egymással. Minél többen vagyunk, annál jobb az a Formula-1 és a show számára” - nyilatkozta Massa a kialakult helyzetről.

„Sajnos ebben a sportban az embereknek önzőeknek kell lenniük, azonban úgy gondolom, mindannyiunknak az F1 érdekében kellene cselekednünk” - tette hozzá már a Force India versenyzője, Sergio Perez. „Szomorú azt látni, hogy a Caterham és a Marussia nem tudott eljönni erre a hétvégére.”

2005 óta nem fordult elő, hogy ilyen kevés autó nevezzen egy versenyre, és bár ez a szám még távol van a minden idők legalacsonyabb részvételét produkáló 1958-as Argentin Nagydíjtól (10 autó), még ennél is messzebb van az 1989-es szezontól, amikor átlagosan 39 autó nevezett egy versenyre.

Daniel Ricciardónak pedig a közelmúltból is vannak hasonló emlékei: „Mindenki autókat szeretne látni a pályán. Emlékszem, hogy amikor 2008-ban a Formula-Renault-ban versenyeztem, több mint 40-en neveztek egy-egy versenyre, és még külön kvalifikálnunk is kellett annak érdekében, hogy részt vehessünk a futamon” - mutatott rá az ausztrál. „A látvány szempontjából nincs annál jobb, mint amikor teljes a rajtrács - és egyáltalán nem számít, hogy egyesek gyorsabbak másoknál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: