DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen újra bevetésen Austinban

Lesz mire figyelniük az amerikai F1-rajongóknak az USA Nagydíj hétvégéjén: a 17 éves Max Verstappen másodszor vezeti majd pénteki szabadedzésen a Toro Rosso autóját. A fiatal sztár zsúfolt hetek közepén jár.

Verstappen, aki 2015-ben a Toro Rosso pilótája lesz, először a Japán Nagydíj pénteki szabadedzésén vezethette jövő évi autóját, Szocsiban nem volt jelen, Austinban azonban ismét értékes tapasztalatot gyűjthet, akárcsak Brazíliában és Abu Dhabiban. Az ifjú holland néhány hét alatt keresztül-kasul beutazza a világot.

„Várom, hogy Japán után ismét vezethessem az STR9-et. Szocsit kihagytam, mivel Imolában voltam, a Formula-3-as Európa-bajnokság utolsó előtti versenyén. A következő héten Hockenheimben jártam, a háromból egy versenyt megnyertem, így végül harmadik lettem a bajnokságban” – sorolta a közelmúlt programját Verstappen. „Egy menetem még van az F3-as kocsival, mivel a Makaói Nagydíjon fogok részt venni. Ez egy igazán különleges verseny, egy különleges pálya. Én pedig nagyon szeretnék győzni, főleg, mivel az F3 másik klasszikusát, a Zandvoort Masterst megnyertem idén.”



„Ezért mielőtt Austinba érkeztem, Makaóra készültem a szimulátorban, és persze az amerikai pályára is fordítottam valamennyi időt. Érdekes pálya, izgalmas kanyarokkal, mint például az elsővel, ahova vakon érkezünk. Sosem jártam Austinban, habár gokartokkal már versenyeztem az Államokban, és nyaraltam is ott. A suzukai szabadedzés után vissza kellett sietnem Európába, de ezúttal a csapattal fogok maradni egészen Brazíliáig, így sokat tanulhatok majd, részt vehetek az összes megbeszélésen, és úgy általában jobban megismerhetem őket.”

Érdemes lesz a fiatal versenyző köridejeire is odafigyelni: Suzukában mindenkit meglepett azzal, hogy 12. időt autózott, mindössze 4 tizedmásodperccel elmaradva a csapattárstól, Danyiil Kvjattól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: