DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Takarítóból igazgató két hónap alatt - A Caterhamnél ez is megtörténhet

Egy egykori román labdarúgó Angliába utazott munkát vállalni, majd annak rendje és módja szerint kapott is egy takarítói állást. Két hónappal később viszont arra eszmélt, hogy ő az igazgató egy a megszűnés szélére sodródó F1-es csapatnál.

Constantin Cojocar neve először akkor bukkant fel a Formula-1-es hírekben, amikor a múlt héten a Caterham jelenlegi és korábbi vezetői nyilvános szópárbajt vívtak egymással a csapat részvényeinek tulajdonlásával kapcsolatban. Tony Fernandes cége akkor azzal érvelt, az istálló új vezetőinek alkalmatlanságát remekül tükrözi az a tény, hogy egy takarítót neveztek ki igazgatónak. Az új tulajdonosok viszont ezt azonnal cáfolták, kijelentve, hogy nem jelölték ki semmilyen posztra Cojocart, aki tudomásuk szerint egy korábbi labdarúgó.

Dppi_00114016_232



Valóban, a jelenleg 52 éves Constantin Cojocar a román Steau Bukarest játékosa volt az 1980-as évek végén, és a csapattal töltött két szezonja során két gólt szerzett. Viszont a történet másik része is igaz, hiszen immár valóban a Caterham alkalmazásában áll, amiről ő maga mesélt a román Prosport nevű lapnak, amely történetet nemzetközi források is átvették.

„Augusztusban jöttem Angliába, hogy munkát keressek, akár takarítsak vagy egy raktárban dolgozzak” - kezdte a Kelet-Európában megszokott forgatókönyv felvázolását Cojocar. „Azért hagytam el Romániát, mert anyagi nehézségeim voltak. Egy brassói buszcsarnok vezetőjeként havonta kevesebb mint 200 font volt a fizetésem, de a számlákat nekem is ki kellett fizetnem. Miután befejeztem profi labdarúgó pályafutásom, minden rosszra fordult. Nem volt pénzem és senki sem akart segíteni abban, hogy edzői karriert kezdjek.”

„Egy olasz, a Caterham valamilyen vezetője [vélhetően Manfredi Ravetto - a szerk.] felismert engem a futballos múltam miatt. Azt mondta, ’teljesen abszurd, hogy ismert labdarúgóként a padlót kell söpörnöd. Mostantól igazgató leszel!’ És ezt követően kinevezett a Caterham Sports Ltd ügyvezető igazgatójává.”

Bár a cég működése leállt és jövője bizonytalan a csődeljárás miatt, Cojocar azt mondja, ő továbbra is igyekszik helytállni új posztján.

„[Colin] Kolles érdekeit képviselem, ő az, aki felajánlotta számomra ezt a lehetőséget. Komoly problémák vannak a cégnél, de jelenleg itt kell maradnom, nincs más választásom. Ha egyszer beszálltunk ebbe a játékba, végig kell játszanunk. Most Münchenben dolgozok annál a cégnél, amelyik megvette a csapat főhadiszállását” - nyilatkozta a ritkán látott gyors előléptetésen átesett román.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: