DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone csak a Mercedes motorfejlesztéseit tiltaná be

Tegnap töltötte be 84. életévét, aminek hatásai talán máris meglátszanak Bernie Ecclestone-on, hiszen legújabb ötlete szerint csak a Mercedes riválisainak engedné, hogy a szezon során is fejlesszenek a motoron.

Az új motorformulát hozó korszakot idén a Mercedes komoly fölényben kezdte a rivális márkákhoz, a Ferrarihoz és a Renault-hoz képest, előnye pedig azért sem csökkenhetett a szezon során, mert a szabályok kimondják, hogy csak két idény között lehet a teljesítmény javítására irányuló fejlesztéseket véghezvinni a hajtásláncon.

Dppi_00114017_196



2015-re tehát új elemeket kapnak a csapatok, viszont egyesek amiatt aggódnak, hogy ez sem lesz elég a lemaradásban lévő márkák számára ahhoz, hogyfelzárkózzanak a Mercedeshez, hiszen a stuttgartiak sem lazsálnak, és biztosan még nagyobb előnyre igyekeznek majd szert tenni.

Az újabb egyoldalú szezon ígérete nem igazán tetszik Ecclestone-nak, aki már elő is állt a maga ötletével a helyzet orvoslására. Szerencsére ezúttal önként elismeri, hogy ilyen szabály bevezetésére nincs lehetőség.

„Azt kellene csinálni, hogy csak a Mercedes számára fagyasztjuk be a motorfejlesztéseket” - mondta az újságíró Christian Syltnek adott interjújában. „Ennek lenne értelme, de nem tehetjük meg. Nemrégiben is mondtam, hogy ha jövőre a Renault is fejlődik, velük együtt pedig a Ferrari és a Mercedes is, akkor semmi nem fog változni. Hamilton és Rosberg továbbra is csak egymás ellenfelei lesznek. Persze ők is kiváló versenyzők és mindent megtesznek a győzelemért, de jobb lenne, ha más csapatokkal harcolnának.”

„Ám így csak annyi fog történni, hogy a következő hónapokban bekerülnek az autókba a módosított motorok, amelyek viszont semmin nem fognak változtatni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: