DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas célkeresztjében a hatodik dobogó

A Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas dobogós helyre tör Austinban, ahol egy évvel ezelőtt első F1-es pontjait gyűjtötte. A finn a bajnokság negyedik helyéért harcol.

Az akkor még újonc Valtteri Bottas az egész 2013-as évben egyetlen versenyen szerzett pontot: az USA Nagydíjon Austinban, ahol a 8. helyen ért célba. Egy évvel később a világ nagyot fordult körülötte: a finn pilóta az idei szezon egyik főszereplője, a bajnokság negyedik pozíciójában áll és már ötször járt a dobogón, legutóbb az utolsó futamon, Szocsiban.

„Austin egy jó kis pálya, az egyik legjobb a versenynaptárban. A város szép, a rajongók és az atmoszféra nagyszerű, azok közé tartozik, ahova a legjobban szeretek menni. Kellemes emlékek kötnek ide, mivel első pontjaimat is Austinban szereztem. Célunk újra a dobogó lesz, és hogy konstruktőri előnyünket a Ferrarihoz képest növeljük. Mindenki pozitív Texasszal kapcsolatban” – mondta Bottas a Williams előzetesében.



Csapattársa, Felipe Massa balszerencsés volt Szocsiban, egy időmérőn jelentkező műszaki hibával járó rossz rajthely miatt nem szerzett pontot sem. Ezt feledné Texasban: „Az első szektor nagyon gyors, hasonló Suzukához, egy hosszú egyenessel, amely kiváló lehetőséget nyújt az előzésre. Jó élmény itt vezetni, és a Forma-1-ért is nagyon lelkesedik mindenki, ezért eredményes hétvégében reménykedünk.”

A csapat teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley egy fontos tényezőre hívta fel a figyelmet. „Az időjárás mindig szerepet játszik, ami lehet egészen hűvös, de nagyon meleg is. A pálya sokat változik a hétvége során, ami azt jelenti, hogy gyorsan kell reagálnunk. A cél pontot szerezni mindkét autóval” – beszélt a Williams szakembere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: